"Las niñas", "Sentimental" i "Uno para todos", amb participació de TV3, premiades pel Cercle d'Escriptors Cinematogràfics

La 76a edició dels premis CEC, Cercle d'Escriptors Cinematogràfics, amb seu a Madrid, van guardonar ahir tres pel·lícules amb participació de TV3. "Las niñas" amb 3 medalles, i "Sentimental" i "Uno para todos", amb una medalla cadascuna.

Els premiats d'aquesta 76 edició de la Gala de les Medalles CEC es van donar a conèixer ahir en una transmissió des del canal de Youtube del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics. La Junta Directiva del CEC va decidir que, per la pandèmia, era la manera més segura i responsable de fer públics els guanyadors.

Andrea Fandós, premi actriu revelació, i Pilar Palomero, directora revelació, són els dos premis de "Las niñas", una aposta pel cinema d'autor dirigida i escrita per Pilar Palomero.

Cesc Gay, millor guió adaptat per "Sentimental", que adapta el seu èxit teatral "Els veïns de dalt".

Finalment, David Verdaguer, millor actor per "Uno para todos", cinema social i educatiu, dirigit per David Ilundain.

El Cercle d'Escriptors Cinematogràfics (CEC) és una associació fundada l'any 1945 "per a la defensa i divulgació de l'art cinematogràfic". Entre les activitats que el CEC ha desenvolupat des de la seva fundació destaquen les Medalles CEC. Des de la seva fundació, aquests premis tenen un enorme prestigi entre la professió, sobretot per la seva independència respecte al poder polític i a la mateixa indústria cinematogràfica.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut