"Las niñas", la nova pel·lícula de Natalia de Molina amb participació de TV3, es roda a Gimenells

"Espero que les dones se sentin representades i els homes es plantegin d'on venim"
La nova pel·lícula de Natalia de Molina, guanyadora de dos Goyas, s'ha rodat durant uns dies a Gimenells, al Segrià. El poble acull l'equip de rodatge de "Las niñas", òpera prima de la directora aragonesa Pilar Palomero, que compta amb la participació de TV3. El film retrata una generació de dones d'avui dia dibuixada a través de l'educació que van rebre a principis dels 90.

"Hi havia molts tipus d'educació i a la pel·lícula en retratem dos específicament: una de més conservadora i una altra de més moderna", explica Palomero, que dirigeix el seu primer llargmetratge. Autora de curtmetratges multipremiats com "La noche de todas las cosas " o "Zimsko Sunce", entre d'altres, ha participat en la Berlinale Talents i a la Sarajevo Talents. "La Celia i la Brisa, les dues protagonistes, viuen enmig d'aquests dos mons, enmig de dues terres ben diferents", continua la directora.

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i de les Olimpíades de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

Natalia de Molina, protagonista de pel·lícules com "Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3, i guanyadora de dos Goyas per "Techo y comida" i "Vivir es fácil con los ojos cerrados", es posa en la pell de la mare de la Celia: "És una mare una mica estricta perquè vol el millor per a ella i la nena està en un moment de revolució. És una mare lluitadora que vol la millor educació i que sigui feliç."

Andrea Fandos debuta en un llargmetratge com a Celia després d'haver participat en el curtmetratge "La comulganta": "Depèn de l'escena passo molt nervis però m'ho passo genial. També costa de creure que, en cap moment, surti la paraula ‘euro' o ‘internet', i mola perquè és un viatge al passat que no he conegut." La resta dels personatges de "les nenes" són aragoneses i, per a moltes, serà la seva primera experiència com a actrius.

El rodatge va començar a Saragossa a principis de juliol i s'allargarà durant sis setmanes. "Las niñas" es desenvolupa el 1992, l'any de l'Expo de Sevilla i de les Olimpíades de Barcelona. Per això, les localitzacions escollides de Saragossa com l'institut Miguel Servet, el parc José Antonio Labordeta, el passeig de Ruiseñores, entre d'altres, hauran de viatjar en el temps i tornar a com eren l'any 92.

"La niñas" és una producció femenina, amb un equip format, en un gran nombre, per dones, moltes com a cap d'equip, i també feminista. "Espero que les dones se sentin representades", comenta Natalia de Molina i continua: "I que els homes es plantegin d'on venim, per què som com som. Hi ha molts cops que diuen ‘És que sou molt difícils d'entendre', però és que no sempre se'ns ha donat l'oportunitat d'expressar i mostrar el nostre univers. El que hem viscut nosaltres, les dones, és molt diferent al que viuen ells per la societat i l'educació."

"Las niñas", que es podrà veure als cinemes durant l'any que ve, és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media.

Valérie Delpierre s'encarrega de la producció per part d'Inicia Films després del seu èxit "Estiu 1993", amb la participació de TV3 i Alex Lafuente de Bteam Prods, productor de "La novia" i de la guanyadora de la Concha d'Or en el passat Festival de Sant Sebastià, "Entre dos aguas", també amb la participació de TV3.

Noticies relacionades:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/gimenells-acull-el-rodatge-de-la-pellicula-las-ninas-amb-la-participacio-de-tv3/video/5895647/

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/catalunya-al-dia/gimenells-escenari-de-las-ninas-la-nova-pellicula-de-natalia-de-molina/audio/1046516/

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut