Berlinale 2020

"Las niñas", amb participació de TV3, farà la "première" mundial el 23 de febrer a la Berlinale

El diumenge 23 de febrer, a les 13.00, "Las niñas", amb participació de TV3, tindrà la seva estrena mundial al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020, que se celebra del 22 de febrer a l'1 de març. Competirà pel Gran Premi del Jurat en la secció Generation K Plus, on també va participar i va guanyar el Gran Premi del Jurat a millor pel·lícula "Estiu 1993", també amb participació de TV3. L'òpera prima de Pilar Palomero explica la història de moltes de les dones d'avui, dibuixada a través de l'educació que van rebre a principis dels 90 a Espanya.

L'òpera prima de Pilar Palomero, autora dels multipremiats curtmetratges "La noche de todas las cosas" o "Zimsko Sunce", entre d'altres, ha participat en la Berlinale Talents i la Sarajevo Talents.

"Las niñas" està protagonitzada per Andrea Fandos ("La comulganta") en el paper de Celia i per Natalia de Molina, protagonista de pel·lícules com "Elisa i Marcela", coproduïda per Netflix i TV3, i guanyadora de dos Goyas per "Techo y comida" i "Vivir es fácil con los ojos cerrados", es posa en la pell de l'estricta mare de la Celia, que vol el millor per a la seva filla. La resta dels personatges de "les nenes" els interpreten aragoneses i per a moltes és la seva primera experiència com a actrius.

La Celia, una nena d'11 anys, estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

Valérie Delpierre s'encarrega de la producció per part d'Inicia Films, després del seu èxit "Estiu 1993", amb la participació de TV3, juntament amb Alex Lafuente de Bteam Prods, productor de "La novia" i de la guanyadora de la Concha d'Or en el passat Festival de Sant Sebastià, "Entre dos aguas", també amb la participació de TV3.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i Bteam Prods. Compta amb la participació de Radio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó, Movistar Plus i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També compta amb la participació del Programa Media Media i d'Ibermedia, el Govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut