Una imatge del film "Las niñas"
Premis

"Las niñas", amb la participació de TV3, millor pel·lícula als Premis Goya

Dissabte, l'Acadèmia del Cinema Espanyol va anunciar els guanyadors de la 35a edició dels premis Goya. Tres produccions amb participació de TV3 van resultar premiades. "Las niñas", amb 4 guardons, entres ells el de millor pel·lícula, i "Sentimental" i "No mataràs" amb un cada una.

La pel·lícula "Las niñas", una aposta pel cinema d'autor, dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, va ser premiada com a millor pel·lícula. També es va emportar els premis a la millor direcció novella per a Pilar Palomero, és el seu debut; millor guió original i millor direcció de fotografia.

El segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori, "No matarás", un thriller protagonitzat per Mario Casas i la debutant Milena Smit, va rebre el premi al millor actor protagonista per Casas.

I "Sentimental", la comèdia de Cesc Gay que adapta el seu èxit teatral "Els veïns de dalt" es va emportar el premi al millor actor de repartiment, Alberto San Juan.

 

"Las niñas"

"Las niñas", dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

 

Sinopsi

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i que viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics del 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

 

"No mataràs"

"No mataràs" és el segon llargmetratge del cineasta manresà David Victori. Aquest thriller està protagonitzat per Mario Casas i la debutant Milena Smit.

És una producció de Filmax amb la participació de Movistar, TVE i TV3.

 

Sinopsi

"No mataràs" explica la vida d'en Dani, un bon noi que durant els últims anys s'ha dedicat exclusivament a cuidar el seu pare malalt i que decideix reprendre la seva vida després de la mort del pare. Justament quan ha decidit emprendre un llarg viatge, coneix la Mila, una noia inquietant i sensual que convertirà una nit en un autèntic malson. Les conseqüències d'aquesta trobada portaran el Dani fins a un punt en què es plantejarà coses que no s'hauria pogut imaginar mai.

 

"Sentimental"

"Sentimental", és una comèdia de Cesc Gay, protagonitzada per Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Cuesta i Alberto San Juan.

La pel·lícula és una coproducció d'Imposible Films amb Sentimentalfilm AIE, i amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

 

Sinopsi

El Julio i l'Anna fa més de quinze anys que són parella. Una parella que ja no es mira ni es toca i que ha fet del combat diari el llenguatge i l'essència de la seva relació.

Aquesta nit, l'Anna ha convidat els seus veïns Salva i Laura. Una parella més jove que ells i que, des del primer dia, els va acollir amb molta amabilitat i simpatia. Tot i que els seus "sorolls" s'han convertit en un malestar per al Julio i l'Anna... o potser en un estímul.

Aquesta nit els veïns seran causants i víctimes d'un tsunami, amb una proposta inusual i sorprenent. Tots quatre viuran una vetllada excessiva i catàrtica.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut