"Las leyes de la termodinámica" inaugura la 21a edició del Festival de Màlaga

La pel·lícula dirigida per Mateo Gil, amb participació de TV3, serà l'encarregada d'inaugurar la 21a edició del Festival de Màlaga, que se celebrarà del 13 al 22 d'abril i competirà per la Biznaga d'Or de la secció oficial. El llargmetratge s'estrenarà el 20 d'abril als cinemes.

Les lleis de la natura són ineludibles, no hi ha res ni ningú que se'n pugui escapar. Sobre aquesta idea gira "Las leyes de la termodinámica", la nova pel·lícula de Mateo Gil després de "Projecte Llàtzer", també amb participació de TV3. El film inaugurarà la 21a edició del Festival de Màlaga el 13 abril i competirà per la Biznaga d'Or de la secció oficial.

Protagonitzada per Vito Sanz, Berta Vázquez, Chino Darín i Vicky Luengo, aquesta comèdia romàntica, amb guió també de Mateo Gil, completa el repartiment amb Juan Betancourt i Andrea Ros i amb les col·laboracions especials de Josep Maria Pou i Irene Escolar.

"Las leyes de la termodinámica" narra la història de Manel (Vito Sanz), un físic prometedor i una mica neuròtic que es proposa demostrar que la seva relació amb Elena (Berta Vázquez), cotitzada model i actriu en potència, no ha estat completament desastrosa per culpa seva, sinó perquè estava determinada des d'un principi per les lleis de la física, les que van descobrir genis com Newton, Einstein o els pares de la mecànica quàntica. I, sobretot, per les tres lleis de la termodinàmica.

"Las leyes de la termodinámica" planteja una qüestió de fons: "existeix el lliure albir o no? Les persones tenen capacitat per prendre les seves decisions pròpies o tot ve donat per les lleis de la natura?", es pregunta el seu director i guionista. "Quan una relació no va bé, és per culpa nostra o, en realitat, no depèn de nosaltres? Qualsevol intent de canviar la realitat és en va?"

Mateo Gil afegeix que "'Las leyes de la termodinàmica' és un entreteniment que ens farà pensar i ens farà somriure. No aspira tant a aixecar una gran quantitat de riallades, sinó que l'espectador la vegi amb un somriure continu, el de l'adult que es permet un temps per jugar o que posa a prova el seu enginy davant d'una endevinalla o un repte, especialment si en aquest repte està en joc la imatge que té d'ell mateix."

La cinta és una producció de Zeta Cinema, Atresmedia Cine, On Cinema 2017 i compta amb la participació de Netflix, TV3, Atresmedia, ICAA i ICEC.
"Las leyes de la termodinámica" s'estrenarà als cinemes el 20 d'abril, amb Sony Pictures Entertainment Iberia, i s'estrenarà mundial en el Festival de Miami.

tv3.cat/ficcio-i-cinema

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut