"La casa dels somnis"
Dilluns, a les 22.05

L'arribada dels nazis condiciona fatalment el destí, a "La casa dels somnis"

El dilluns 5 de juny, a les 22.05, TV3 estrena els dos últims capítols de "La casa dels somnis", que també estaran disponibles a TV3alacarta. Ambientada a Berlín als anys 20, un lloc enlluernador, però en temps que ja no són daurats, estan marcats per la pobresa i la delinqüència.

L'Arthur ha d'acomiadar les seves dependentes jueves. Entretant, el Jonass ha de fer front al vandalisme imperant, i la clientela els va girant l'esquena. En Goldmann rep també amenaces, i decideix abandonar Alemanya. L'arribada dels nazis al poder condiciona fatalment el destí de moltes persones. Els discos d'en Harry són retirats de les botigues, i ell comença a tocar al bar de l'Elsie.

Capítol 11

L'Arthur ha d'acomiadar les seves dependentes jueves. Tot i la seva negativa inicial, comprèn que és inútil enfrontar-se al nou poder, i nomena en Gerd com a nou director executiu no jueu. En Gerd s'adapta ràpidament al seu nou càrrec, i també a les noves regles. Entretant, el Jonass ha de fer front al vandalisme imperant, i la clientela els va girant l'esquena. En Goldmann rep també amenaces, i decideix abandonar Alemanya. També l'amic de l'Elsie, el periodista britànic Bill, és instat a tornar a Anglaterra, i proposa a l'Elsie que l'acompanyi. En Harry ha iniciat una prometedora carrera musical, però tothom el comença a conèixer, i la seva condició de jueu pot complicar la relació amb la seva filla.

Capítol 12

L'arribada dels nazis al poder condiciona fatalment el destí de moltes persones. Els discos d'en Harry són retirats de les botigues, i ell comença a tocar al bar de l'Elsie. Quan una colla de nazis irromp al local, l'Elsie s'hi enfronta, i ells la detenen i se l'emporten. L'Arthur i l'Alice han de lliurar el Jonass al banc, i ara és controlat per la gent de l'SA. En Goldmann decideix fugir del país, i pregunta de nou a l'Alice si el vol acompanyar. Els Grünberg decideixen emigrar a Nova York, per iniciar allà una nova vida. En Harry vol viatjar amb ells, però no pot deixar sola la Vicky, que no vol marxar fins que la seva inseparable Elsie no aparegui.

La sèrie

La jove Vicky abandona el seu poble natal per llaurar-se un futur al Berlín de finals dels anys vint. Són temps en què la pobresa s'estén de dia en dia arreu de la ciutat. La Vicky mira de trobar feina als grans magatzems Jonass, que preveuen obrir les portes pròximament. El seu somni és treballar com a dependenta, per no haver de dependre de ningú. Entretant coneix l'Elsie, una ballarina de cabaret que l'ajuda a obrir-se pas a la ciutat de bon començament. I també en Harry, un jove pianista, aparentment sense recursos, que amaga la seva veritable condició. Amb ell inicia una complicada història d'amor. Les vides dels personatges s'entrellacen amb els esdeveniments polítics i socials d'aquells convulsos anys.

"La casa dels somnis" explica el dramàtic punt d'inflexió alemany en un temps precipitat entre nous inicis i les ganes de viure, però també plena d'esdeveniments polítics dramàtics i destins humans. El focus de la sèrie és Vicky Maler, que ve a Berlín des de les províncies i aconsegueix una feina com a venedora als grans magatzems Jonass de recent obertura. Fundats per una família jueva, aquests grans magatzems que, de fet, existien al lloc històric de Prenzlauer Berg, a Berlín, es van convertir una autèntica casa de somnis i en el centre on s'uneixen de manera dramàtica els personatges d'aquesta ficció i els esdeveniments polítics de l'època. 

"La casa dels somnis" es basa en la novel·la guardonada de Sybil Volks "Torstrasse 1" que explica la història de dues famílies i un edifici històric al cor de Berlín a través de dues temporades de 6 capítols cadascuna. Les dues temporades de "La casa dels somnis" es van produir en dos blocs: la tardor del 2021 i la primavera del 2022.

Sybil Volks és una escriptora i editora amb seu a Berlín. Ha publicat diverses novel·les, així com contes i poemes. El seu històric thriller berlinès "Cafè Großwahn" va ser nominat al premi Glauser al millor thriller.

Nina Kunzendorf, Alexander Scheer, Samuel Finz, Naemi Feitsch i Ludwig Simon completen el repartiment de "La casa dels somnis" .

Els autors de la sèrie són Conni Lubek, Holger Joos, Silja Clemens i Carola Lowitz. Stefan Arndt, Uwe Urbas i Michael Polle són productors executius. El compositor de la sèrie és Henning Fuchs. 

X-Filme Creative Pool, productora de sèries de renom com "Babylon Berlin", s'encarrega també de la producció de "La casa dels somnis". La distribució internacional la gestiona Beta Film, La sèrie s'emet a Alemanya pel proveïdor de streaming RTL+.

#CasaSomnisTV3

tv3.cat/la-casa-dels-somnis

Anar al contingut