L'APPEC premia TV3 per l'aposta d'"Eufòria", que ha permès atraure públic jove a l'entreteniment en català

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha destacat l'èxit del programa transmèdia "Eufòria", que també ha esdevingut un fenomen intergeneracional i ha omplert el Palau Sant Jordi en dues ocasions. El lliurament del premi tindrà lloc durant la 22a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que se celebrarà el 29 de novembre a l'Espai Endesa de Barcelona.

L'APPEC editors de revistes i digitals distingirà Televisió de Catalunya per l'aposta del programa "Eufòria" amb el Premi Comunicació. La Junta de l'entitat reconeix que el programa televisiu, en format transmèdia, "ha tingut la capacitat d'atraure públic jove a l'entreteniment en català, en un moment en què les alternatives a la televisió convencional i en altres llengües han passat a ser majoritàries".

En aquest sentit, l'APPEC vol reconèixer aquest projecte audiovisual perquè contribueix a promoure la llengua catalana entre els adolescents en un context d'extrema dificultat, en què l'ús social del català, per exemple, entre els joves de Barcelona no passa del 25% a la meitat dels districtes de la capital del país, com recull la recent enquesta a la Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.

L'associació també valora l'èxit d'"Eufòria", que ha batut rècords d'audiència, perquè ha esdevingut un fenomen intergeneracional i familiar: "Es va convertir en una cita ineludible dels divendres a moltes cases, on tota la família veia un mateix programa de televisió". Així mateix, l'APPEC recorda que el concert amb els participants de la primera edició del concurs musical va omplir el Palau Sant Jordi en dues ocasions.

L'entrega del premi serà durant la 22a Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que tindrà lloc el dimarts 29 de novembre a l'Espai Endesa de Barcelona. En els pròxims dies, l'APPEC donarà a conèixer la resta de premiats de l'edició d'enguany.

 

L'APPEC, editors de revistes i digitals

L'APPEC aglutina i representa a més de 200 revistes i mitjans digitals dels Països  Catalans. Des de 2016, el president de l'associació és el periodista i editor Germà Capdevila.

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català s'ha convertit en l'acte institucional de referència del sector. L'esdeveniment té com a principal objectiu reconèixer la tasca i  la trajectòria de les publicacions -en format físic i digital- dels Països Catalans amb el lliurament d'uns premis que ja arriben a la 22a edició.

 

tv3.cat/euforia

instagram.com/euforiatv3

twitch.tv/euforiatv3 

twitter.com/EuforiaTV3

 

 

 

Anar al contingut