Dijous, a les 23.40

L'amor romàntic, el jazz i Luis Tosar, a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.40, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. L'amor de llarg recorregut i la desconstrucció de l'amor romàntic, la passió pel jazz i un tipus dur, Luis Tosar, protagonistes del sisè capítol marcià de la temporada

En la societat accelerada dels humans, els amors de llarg recorregut s'han convertit gairebé en un excepcionalitat. Reflexionaran sobre aquest amor a través de tres propostes artístiques. La primera, la comèdia "El amor menos pensado", de Juan Vera, que va inaugurar enguany el Festival de San Sebastià, la història d'una parella que fa més de 25 anys que està casada, interpretats per Ricardo Darín i Mercedes Morán, amb qui conversaran. Parlaran també amb el director polonès Pawel Pawlikowski, que fa poc ha estrenat "Cold war", la història de trobades i marrades d'una parella al llarg dels anys. I també la radiografia literària d'una ruptura, els protagonistes de la darrera novel·la d'Isaac Rosa, "Feliz final".

L'amor romàntic és una faula que ha venut la ficció masculina? En el seu nou treball, "Estómac", la pianista i compositora Clara Peya, amb la veu de Magali Sare, proposa un manifest feminista en clau musical per desconstruir la idea de l'amor romàntic. I l'escriptora Brigitte Vasallo furga en els mecanismes d'imposició del pensament monògam al llibre "Pensamiento monógamo – terror poliamoroso".

El 26 d'octubre arriba una nova edició del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona; per anar fent boca, han reunit tres músics d'aquí que parlaran de la seva passió pel jazz: Ricard Gili, de La Locomotora Negra, Magali Sare, una veu jove que presentarà el seu primer disc en solitari en el marc del festival, i el reputat pianista Marco Mezquida.

Els marcians abdueixen aquesta setmana Luis Tosar; l'actor torna a encarnar un tipus dur a "La sombra de la ley", el nou film de Dani de la Torre. Els marcians volen saber què és això d'anar de dur per la vida.

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana les propostes són: Feliu Ventura i Xerramequ & Els aborígens als CAT de Gràcia, a Barcelona, l'estrena a les sales comercials del film "Petra" de Jaime Rosales, el Festival Kronos Art BCN, un festival multidisciplinari d'art contemporani i la primera edició del festival Liternatura, que vincula literatura i naturalesa a Vil·la Joana-Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut