Lakaste, guanyadors del Sona9 2016

En una final en directe molt competida, celebrada ahir a la nit a la sala Apolo de Barcelona, la formació empordanesa Lakaste es va emportar el primer premi del Sona9 2016. Chet s'emporten el Premi Joventut; Paper de Plàstic, el Premi Èxit, i Rúpits reben el Premi per Votació Popular

Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d'Estrella Damm i Fundació SGAE

El grup Lakaste, de Figueres, ha guanyat el premi Sona9 2016 en la final en directe celebrada ahir a la nit a la sala Apolo de Barcelona. Lakaste és un grup que fa una proposta de pop d'autor amb connexions amb el rock, el folk, les havaneres i fins i tot la chanson francesa.

El Premi Sona9 suposa per Lakaste l'enregistrament i edició d'un disc amb un productor professional i una minigira de cinc concerts en festivals musicals com l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic o el CurtCircuit, a més d'un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, entre altres premis.

El Premi Joventut, que obté el segon classificat del Sona9, ha estat per a Chet. Aquest premi consisteix en l'enregistrament en un estudi professional i edició digital d'un EP amb 4 cançons, una minigira de 3 concerts remunerats per Catalunya i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

El nom d'aquesta formació, Chet,  és un homenatge al trompetista nord-americà Chet Baker, però al grup no hi apareix cap trompeta. Les seves influències, però, traspassen el jazz i arriben al pop, la bossa nova i fins i tot la música clàssica. El resultat és una proposta de pop de cambra i molt elegant". 

Finalment, el Premi Èxit, que s'atorga al tercer classificat, ha estat per al grup Paper de Plàstic, i consta de
1200 euros en material musical i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

El grup Paper de Plàstic, una formació amb uns clars ideals musicals que beuen del folk, l'electrònica, el rock, el funk o el punk. Per aquesta banda de Barcelona, el pop és un art.

També s'ha entregat el Premi per Votació Popular, dirigit al grup amb més vots del Sona9. Aquest premi se l'ha endut la formació Rúpits, i consta d'una actuació al festival Canet Rock i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

Rúpits es defineixen com una banda que desplega l'estil musical soft rock ballable amb molta vitalitat i sentiment.

El grup Lakaste se suma a la llarga llista de guanyadors del Sona9 de les darreres edicions que han estat: Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010).

El jurat del Sona9 està format per representants d'iCat.cat, Televisió de Catalunya, la revista musical "Enderrock", el programa Sona 9 d'iCat.cat, la Fundació SGAE, l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el productor del Sona 9 i músic Joan Pau Chaves i el responsable de Bucbonera Studios, Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, Canet Rock, CurtCircuit i les Cases de Música Popular.

 

iCat.cat

iCat.cat/sona9

twitter.com/sonanou

facebook.com/sonanou

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut