Laia Bonet diu que el PSC sortint del congrés ha de ser completament diferent pel que fa a les idees

La portaveu adjunta del PSC al Parlament assegura que el seu partit no s'asseurà per parlar dels pressupostos si el govern no rectifica la política de retallades.

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, s'ha mostrat partidària que el PSC ha de renovar a fons les seves idees. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, la diputada socialista ha fet aquesta reflexió en relació amb el congrés que el partit celebrarà el mes de desembre: "Difícilment podrem renovar amb un pensament conservador, difícilment podrem renovar des de l'immobilisme. Hem de tenir clar que el PSC sortint d'aquest congrés ha de ser un PSC completament diferent pel que fa a les idees, evidentment, això no vol dir fer taula rasa. Nosaltres tenim un projecte però el que cal és posar-lo al dia, fer-lo clarament entenedor per a la ciutadania. Això vol dir probablement definir-nos més en temes en què no hem gosat definir-nos o no hem estat prou ben entesos."
Laia Bonet opina que cal deixar enrere etiquetes com les que divideixen els membres del PSC entre catalanistes i no catalanistes: "Deixem les motxilles carregades de prejudicis tots plegats. No estic parlant només del partit. Tots treballem massa en una lògica, en uns marcs conceptuals que, amb més o menys convenciment, hem donat per bons i que no són els del partit. Jo no he viscut el partit de les dues ànimes."

Sobre la negociació dels pressupostos pel 2012, la portaveu adjunta dels socialistes catalans al Parlament ha reclamat un canvi d'actitud del govern si vol comptar amb el PSC: "Que al govern li faci mal ara aparèixer massa sovint en fotografies del bracet del PP mentre el PP carrega amb l'ofensiva contra la llengua a Catalunya no ha de fer que nosaltres haguem de deixar els nostres principis de banda per poder facilitar els sis vots que li calen a Convergència i Unió. Veurem si realment hi ha una marxa enrere, una rectificació d'aquestes polítiques de retallada. Si no hi són, no cal ni que ens asseiem."

catradio.cat/oracle

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut