La fotògafa Bieke Depoorter
La fotògafa Bieke Depoorter
Demà, a les 22.45

Laia Abril i Bieke Deporteer, a "Correspondències"

Demà, dijous 4 de juny, a les 22.45, el 33 emetrà el segon episodi de "Correspondències", un espai de diàleg audiovisual, íntim i personal entre dues dones que va sortir de la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33.

En aquest capítol, la fotògrafa i artista visual Laia Abril reflexiona sobre la casa i la feina, amb la també fotògrafa Bieke Deporteer.

Aquesta proposta és una sèrie documental de sis capítols en què diferents dones reflexionen a través de videocartes sobre què vol dir ser dona.

Cada capítol consisteix en un diàleg audiovisual, entre dues dones, amb un to íntim i personal, sobre temes universals i d'interès general com ara la identitat, la carrera professional, la maternitat, el desig, els estereotips, la feminitat o la família.

Amb un caràcter diferent i únic, cada episodi s'ha creat a partir de materials audiovisuals personals, facilitats per cada protagonista, en els quals s'han usat múltiples formats, des de super8 fins a imatges enregistrades amb mòbil.

Tots els programes acaben amb un manifest feminista amb què es ret homenatge a la cineasta Agnès Varda, autora d'un curtmetratge que, el 1975, ja reflexionava sobre el fet de ser dona, avui en dia una qüestió que continua més vigent que mai, i en agraïment a diversos col·lectius feministes que lluiten pels drets de les dones.

És una producció de Goroka i Televisió de Catalunya.

Capítol 2, "Laia Abril i Bieke Depoorter", dijous 4 de juny, a les 22.40

La Laia Abril és fotògrafa i artista visual internacional, ha tractat temes controversos com la identitat de gènere, els trastorns alimentaris o l'avortament. Va escollir, per cartejar-se, Bieke Depoorter, una fotògrafa de Magnum Photos.

A la seva primera correspondència, la Laia i la Bieke, dues fotògrafes que, per la seva feina, es passen el dia viatjant, reflexionen sobre què converteix una casa en una llar. On és la seva llar? I si aquesta vida que viuen ara serà sempre així, enyorant casa seva quan se sentin soles i estiguin lluny?

A la segona correspondència, parlen sobre la feina, totes dues es dediquen a capturar la vida dels altres. La Laia està fent un projecte de feminicidis i es planteja la influència que rep de totes aquelles dones, de com es queden a dins d'ella. La Bieke reflexiona sobre el fet de posar-se amb una càmera davant dels seus personatges, si fotografiant aquestes persones es busca a ella mateixa i si, en realitat, vol dir qui és.

El capítol acaba amb un manifest homenatge a Agnès Varda amb diferents dones feministes que es pregunten "què vol dir ser dona".

La crida del 33

"Correspondències" va ser una de les cinc propostes seleccionades a la primera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va obrir el setembre del 2018. La convocatòria pública anava adreçada a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual i al sector audiovisual en general, amb l'objectiu de trobar nous talents i formats innovadors de cara a complementar i impulsar els continguts del canal 33.

tv3.cat/33

Anar al contingut