L'actor Ivan Labanda, al programa "Artistes".
L'actor Ivan Labanda, al programa "Artistes".
Dijous, a les 22.45

L'actor Ivan Labanda comparteix la seva visió de l'art amb joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, a "Artistes"

Demà, dijous, a les 22.45, el 33 emetrà el segon capítol d'"Artistes", un espai que dona veu a joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, que compartiran l'experiència de l'art acompanyats de cares conegudes per l'audiència. En aquest episodi, l'actor Ivan Labanda descobrirà, de manera juganera, la seva manera de veure l'art.  

En el segon capítol, "Artistes" convida l'actor Ivan Labanda, un artista polifacètic que actua, canta, balla, fa imitacions... i aquesta setmana descobrirà a l'audiència, de manera juganera, la seva manera de veure l'art. Els artistes del programa, entre cançó, pintura i fotografia, li diran com el veuen a ell. Perquè amb Ivan Labanda cantaran, pintaran quadres, faran fotos i rebran convidats sorpresa en un capítol on atacaran la pàgina en blanc. 

"Artistes" és plaer per la creativitat, un repte per reaprendre la història de l'art i mirar-se les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada sense filtres. En aquest projecte, hi encaixen totes les disciplines artístiques: els secrets de la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet o el beatbox, entre d'altres. El programa, que ofereix l'oportunitat de veure l'art amb una altra mirada, aposta per compartir experiències artístiques amb joves creadors amb discapacitat intel·lectual i persones conegudes pels espectadors, com el periodista Roger de Gràcia, la cantant Gisela, l'humorista Jose Corbacho, l'actriu Mireia Portas i la periodista Laura Rosel. En aquestes trobades, compartiran les seves trajectòries, passions i formes de crear i de treballar.  

 

L'origen del projecte d'"Artistes" 

Aquesta proposta va néixer quan l'equip del programa va visitar el projecte d'art de la Fundació Ampans a Manresa, que treballa per la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament i de salut mental. En aquesta visita, van quedar impactats pel mètode utilitzat i per la forta personalitat que desprenien les obres exposades. Potser el secret d'aquestes obres era justament que estaven creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips.  D'aquí, en surt "Artistes", de la voluntat d'explorar l'art des de noves perspectives, amb l'objectiu d'oferir una experiència única i sorprenent.   

"Artistes" és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d'una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios amb la Fundació Ampans, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.   

 

#ArtistesTV3 

Anar al contingut