Dilluns, a les 22.30

La vuitena edició dels Premis Martí Gasull, al 33

Dilluns, a les 22.30, en diferit, pel 33, s'emetrà la gala de lliurament de la vuitena edició dels Premis Martí Gasull, impulsats per la Plataforma per la Llengua, que serà presentada per l'actriu i escriptora Estel Solé, des del teatre Poliorama de Barcelona i comptarà amb la presència de personalitats polítiques i culturals.

La vuitena edició dels Premis Martí Gasull, organitzats anualment per la Plataforma per la Llengua per reconèixer la tasca feta a favor del català per una persona o una entitat, ja té tres finalistes. Enguany, els tres nominats són la revista Sàpiens, la companyia de telecomunicacions Parlem i el centre de producció i exhibició teatral Companyia Teatre Micalet.

El jurat els va seleccionar entre les més de tres-centes propostes presentades per la gent i, fins al dia 14 d'abril, hi va haver un període de votació popular a través de la web www.premimartigasull.cat perquè també sigui la gent qui triés el guanyador.

Aquell dia també es lliurarà el Premi Especial del Jurat, un guardó honorífic que reconeix la trajectòria d'una persona en defensa de la llengua catalana i que s'ha acordat atorgar a l'escriptor lleidatà Josep Vallverdú, per reconèixer la seva aportació exemplar al conjunt de la llengua catalana. A més, amb aquest guardó, també es vol reconèixer la valuosa contribució dels autors lleidatans al conjunt de les lletres catalanes.

Vallverdú és un dels grans autors de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX. Al llarg de la seva vida ha compaginat la docència amb tota una intensa tasca de producció literària que inclou la narrativa infantil i juvenil, l'assaig i el teatre.

Enguany, el jurat dels premis està format per la directora general de La Bressola, Eva Bertrana; l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell; l'escriptora i artista Anna Moner; la productora, guionista i directora cinematogràfica Isona Passola; el periodista esportiu Joan Maria Pou, i la mare de Martí Gasull, Pilar Roig. També en forma part i l'encapçala el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder.

#ImpulsemCultura

tv3.cat/impulsemcultura

tv3.cat/33

Anar al contingut