DIMARTS, A LES 00.00, AL 33

La vida cinematogràfica de Susan Strasberg, en el tercer capítol de la temporada d'"Inèdits"

Dimarts 26 de setembre, a les 00.00, el 33 emetrà el tercer episodi de la cinquena temporada del programa, que recupera els originals de càmera d'entrevistes de l'arxiu de TV3 que mai s'havien emès senceres. 

En aquesta ocasió, l'espai recupera una entrevista a l'actriu Susan Strasberg, mai emesa fins ara, que es va gravar el 1992 al Festival de Sant Sebastià.  

El 33 emetrà el pròxim dimarts, 26 de setembre, a les 00.00, el tercer capítol de la cinquena temporada d'"Inèdits", el programa que recupera els originals de càmera d'entrevistes de l'arxiu de TV3 que mai s'havien emès senceres.  

El aquest episodi, l'espai recupera una entrevista a l'actriu Susan Strasberg, mai emesa fins ara, que es conserva a l'arxiu de TV3 . Es va gravar el 1992 al Festival de Sant Sebastià. Strasberg hi presentava la seva última pel·lícula i feia poc que havia publicat un llibre que ja era best-seller: "Marilyn and me, sisters, rivals, friends". I és que la família Strasberg, amb el pare dirigint el prestigiós Actor's Studio, havia acollit Marilyn Monroe a casa seva com una més de la família. La mare de Susan, Paula, va ser la coach de Marilyn fins a la seva mort prematura. 

Aquest capítol d'"Inèdits" dona a conèixer la vida cinematogràfica de Susan Strasberg, des dels seus debuts amb Vincente Minnelli o Joshua Logan a les pel·lícules de terror i desastres que tant va freqüentar els anys 70 i 80, passant pel cinema de psicodèlia i contracultural dels 60. L'entrevista es podrà escoltar amb versió original i subtítols opcionals en català i anglès. 

El programa 

La cinquena entrega d'"Inèdits" continua centrada en la recuperació dels originals de càmera dedicats al cinema que es conserven a l'arxiu de Televisió de Catalunya. Són entrevistes o rodes de premsa d'actrius, actors o directors de l'escena més internacional del món cinematogràfic. Les entrevistes van ser realitzades a partir de 1984 per Jaume Figueras i els seus col·laboradors, i emeses parcialment als programes "Cinema 3", "Informatiu cinema" o "El món del cinema". El fet de poder comptar amb les gravacions dels rodatges permet oferir-les ara de forma íntegra, reproduint sense talls l'original de càmera. Cinc de les entrevistes d'aquesta temporada es pot dir que són completament inèdites, ja que no es van difondre als programes de "Cinema-3" o, en tot cas, la seva presència va ser només referencial.  

Com en les dues temporades anteriors, les entrevistes es presentaran en versió original i es podran escoltar sense doblatge i amb subtítols opcionals en català i en l'idioma dels protagonistes. 
 
Des del 1983, els arxius de Televisió de Catalunya atresoren milers d'hores de gravacions que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han fet les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" treu a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.  
 
Les entrevistes emeses al programa són més que un vídeo conservat al departament de Documentació; són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la nostra societat. "Inèdits" els posa disposició dels espectadors i també dels estudiosos.   
 
L'any 2019, "Inèdits" va emetre una producció dedicada a "Poetes i escriptors" (Espriu, Palau i Fabre, Joana Raspall...) i el 2020 a "Humanistes" (Moisès Broggi, Dolors Canals, Jorge Wagensberg...). L'any 2021 i el 2022 es van emetre les dues primeres temporades dedicades al cinema (Kirk Douglas, Shirley McLaine, Federico Fellini, Roman Polanski, Lauren Bacall, Bernardo Bertolucci...), temàtica que enguany continua. 
 
La cinquena temporada d'"Inèdits" consta de 13 capítols que s'emeten setmanalment cada dimarts al 33, i que es poden recuperar a TV3alacarta.  
 
Els tretze personatges que protagonitzen aquesta temporada són (per ordre d'emissió): el director Joseph L. Mankiewicz (1987); el director Miquel Iglesias (2003); l'actriu Susan Strasberg (1992); l'actor Gérard Depardieu (1989); l'actor Anthony Perkins (1986); el cantautor i compositor Lluís Llach (1991); l'actriu Claire Trevor (1989); el director Jean Negulesco (1990); el director i productor Francis Ford Coppola (2002); el director i productor Alan J. Pakula (1994); l'actriu Claudette Colbert (1988); l'actor Leslie Nielsen (1989) i el director Robert Wise (1987).  
 
Com sempre, totes les entrevistes van precedides d'un resum biogràfic del protagonista. 
 
Formen l'equip del programa "Inèdits-Cinema":   
 
Direcció i realització: Josep Mulet 
Producció: Imma Segarra 
Documentació: Àngels Serres 
Veu en off: Marina Reyes 
Postproducció d'àudio: Joan Esquirol 
Producció executiva: Elisabeth Méndez 
Direcció executiva: Dani López 
 
Anar al contingut