DIJOUS, A LES 19.00

La UB projecta la coproducció de TV3 sobre la vida de Miquel Porter i Moix

Demà, a les 19.00, s'homenatjarà el catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB) amb la projecció de "Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor". La coproducció de TV3 fa un recorregut per la vida de Porter, una de les figures clau de la història recent del cinema català.

"Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor"
"Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor"

Demà, a les 19.00, es projectarà a l'Aula Magna de l'edifici històric de la UB (Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 1r pis) la coproducció de TV3 "Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor". En l'acte de presentació hi participarà el director del documental, Anastasi Rinos, guionista també de l'obra juntament amb Tariq Porter (net de Porter i Moix); el productor, Paco Poch, i el director de producció, Joan Antoni Barjau. L'entrada és lliure i gratuïta, fins a completar l'aforament.

"Benvinguts a la república de la llibertat i del bon humor!" és la frase que repetia Miquel Porter i Moix cada inici de curs als seus alumnes de la UB, on va crear la càtedra d'Història del Cinema, dins del Departament d'Història de l'Art, una assignatura que existia en molt poques universitats espanyoles. El documental d'Anastasi Rinos fa un recorregut per la vida de Porter, a través de persones que el van conèixer, com Lluís Llach, Vicenç Altaió, Josep Maria Espinàs, Quico Pi de la Serra, Rosa Vergés, Agustí Villaronga o la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.

Les entrevistes es fan dins de la Universitat, un espai que representa bé la seva filosofia. Cada espai de la seu central de la Universitat de Barcelona representa les facetes de la seva figura i, sobretot, el que el va moure sempre: l'amor per les persones.

"Miquel Porter i Moix: La república de la llibertat i el bon humor" és una coproducció de TV3 i Mallerich Films Paco Poch, amb el suport de l'ICEC.

Fitxa tècnica

Director: Anastasi Rinos
Guionistes: Tariq Porter i Anastasi Rinos
Productor: Paco Poch
Cap de producció: Joan Antoni Barjau
Director de fotografia: Fèlix Bonnín
Música: Boris Porter

tv3.cat/documentals

Anar al contingut