Foto de grup dels equips guanyadors i del Consell de Govern i de la direcció de la CCMA

"La torre de vidre", el "TN comarques" i Christian Garcia reben els Premis Ràdio Associació en la gala de la 22a edició

La sèrie de ficció en àudio immersiu de Catalunya Ràdio "La torre de vidre", el "TN comarques" de TV3 i el periodista Christian Garcia i Montagut, director d'Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del 2017 al 2020, han estat guardonats en la gala dels 22ns Premis Ràdio Associació, que ha tingut lloc avui a l'Auditori ONCE de Barcelona. "La torre de vidre" ha estat reconeguda per Ràdio Associació de Catalunya amb el Premi a l'Excel·lència; el "TN comarques", amb el Guardó 1924, reservat a l'àmbit audiovisual; i Christian Garcia, amb una Menció d'Honor pel conjunt de la seva trajectòria professional, que ha desenvolupat sobretot a Catalunya Ràdio i TV3.

L'Auditori ONCE de Barcelona ha acollit avui la gala de lliurament dels 22ns Premis Ràdio Associació, presentada per Laura Fa i Marc Giró. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obtingut tres reconeixements: el Premi a l'Excel·lència per la "La torre de vidre", de Catalunya Ràdio; el Guardó 1924 pel "TN comarques", de TV3, i una Menció d'Honor per al periodista Christian Garcia.  

"La torre de vidre", estrenada en format podcast a finals de setembre, i que per Nadal es va emetre per l'antena de Catalunya Ràdio, ha estat guardonada amb el Premi a l'Excel·lència "per l'actualització d'un clàssic de la ràdio com és el radioteatre amb el plus de la qualitat del relat literari, actors excepcionals i l'ús d'un format d'àudio immersiu". "La torre de vidre" aposta per la tecnologia binaural digital, que fa que, escoltat amb auriculars, l'àudio inclogui informació espacial com la direccionalitat del so o la distància.  

Santi Faro, Pol Klason, Dolors Martínez i Armando Erenas han recollit el premi, que ha lliurat Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior. El director de Continguts de Catalunya Ràdio i director de "La torre de vidre", Santi Faro, ha declarat: que "el jurat ha sigut agosarat i valent. Era un primer format i una aventura portar al segle XXI una radionovel·la. Li vull transmetre el nostre agraïment a Saül Gordillo i Jordi Borda perquè un mitjà públic ha de ser motor d'iniciatives. Aquest és un bon exemple. També a totes les persones que van decidir jugar amb aquest projecte, l'Albert Sánchez Piñol, els actors i els tècnics. Perquè el so binaural és una autèntica obra d‘orfebreria sonora". 

El "TN comarques" de TV3 s'ha endut el Guardó 1924, d'àmbit audiovisual, "per la seva labor informativa continuada del que passa a Catalunya més enllà de la capital tot reforçant la magnífica xarxa de corresponsalies". Presentat i editat per Núria Solé, és uns dels programes més vistos cada dia i líder indiscutible en la seva franja, amb quotes que arriben al 25% de share. També continua com a informatiu més ben valorat, segons el panel qualitatiu GfK, amb un 8,8. En antena des del 24 d'abril de 1989, ha comptat amb presentadors com Mariona Comellas, Josep Cabasés, Ramon Rovira o Xavier Bas.  

Núria Solé, Laura Núñez, Esther Cifuentes, Edgar Ger, Teresa Macià, Carolina Gili, Isabel Pascual, Anna Masip, Míriam Vila i Anna Batlle han recollit el guardó de la mà de Neus Bonet, vicepresidenta de Ràdio Associació de Catalunya. La directora i presentadora del "TN comarques", Núria Solé, ha mostrat la seva satisfacció pel reconeixement: "Agraïm al jurat que, amb aquest premi, hagi donat valor a la informació de proximitat, i al públic per seguir-nos tan fidelment. És un premi per a totes les delegacions i corresponsalies, que sempre estan al peu del canó i ens apropen històries que situen la persona sempre al centre de la notícia. Ens donarà impuls i energia per continuar treballant amb molta humilitat i perquè la nova direcció aposti fort per la informació local i comarcal". 

Christian Garcia i Montagut ha estat reconegut amb una Menció d'Honor dels Premis Ràdio Associació, després d'una llarga trajectòria periodística que va començar el 1986 al departament d'Esports de la desapareguda Antena 3 Ràdio, al costat de grans professionals com José María García, Pepe Gutiérrez, Javier Ares, Gaspar Rosetty o Siro López. L'any 1994 ja va fer el salt a Catalunya Ràdio, on va fer tota la carrera amb l'excepció d'una etapa (2000-2005) com a cap d'Esports d'Ona Catalana. El 2017 va ser nomenat director d'Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Des de fa un parell de mesos ha hagut de deixar l'activitat professional per una discapacitat visual. 

Carles Solà, president del Jurat, ha estat la persona encarregada de lliurar la Menció d'Honor a Christian Garcia, que s'ha expressat d'aquesta manera: "Em sento molt afortunat i honorat. Vull dedicar aquest premi a la meva família i als meus amics. M'agradaria recordar tot els companys que han fet amb mi aquest viatge des del 1986, quan vaig començar. Amb ells m'he educat com a periodista de ràdio. M'han fer creure en aquesta il·lusió. Ara que tinc una altra manera de veure lla vida, puc dir que sempre estimaré la ràdio i mai deixaré d'escoltar-la ". 

Els premis que s'atorgaven eren els següents: Mencions d'Honor (Pol Bassó Carbonell, Lluís Flaquer Rifé, Christian Garcia i Montagut i Maria Glòria Farrés Ramon), Guardó 1924 ("TN comarques", de TV3), Premi al Millor Programa de Ràdio Local ("L'Esport al Punt", de Ràdio Cornella i "Veus de casa", de Ràdio Benicarló), Premi a la Inclusió ("Heroïnes Anònimes", de Tarragona Ràdio i "Oh my goig. El pòdcast", de Betevé), Premi d'Innovació ("La veu és màgica", de Ràdio Caldes, de Caldes de Montbui i "Il·lustres execrables", secció del "Via Lliure", de RAC1), Premi al Millor Programa de Ràdio ("Sa Porta", d'IB3 Ràdio, de Palma; i "El matí i la mare que el va parir", de Flaixbac), Premi a l'Excel·lència ("La Torre de Vidre", de Catalunya Ràdio) i Premi al Millor Professional (Jordi Armenteras Amblàs). El jurat estava presidit per Carles Solà, i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit 

  

Anar al contingut