John Eliot Gardiner.
John Eliot Gardiner.

La soprano Anna Prohaska i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigida per John Eliot Gardiner, en directe des de Munic

Divendres 24 de maig, a les 20.00, Catalunya Música transmetrà des de l'Herkulessaal de Munic el concert de la soprano austríaca Anna Prohaska i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera dirigits per Sir John Eliot Gardiner, amb obres de Franz Joseph Haydn i Robert Schumann.

Els comentaris de la transmissió els farà Francesca Masclans.

El prestigiós director britànic Sir John Eliot Gardiner, al capdavant de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i amb la veu solista de la brillant soprano austríaca Anna Prohaska, presenta un programa de concert que juxtaposa la música tràgica de Franz Joseph Haydn amb les notes malenconioses de Robert Schumann. Les simfonies de Haydn i Schumann emmarquen un retrat fet a mida per a Prohaska, amb àries dels mateixos dos compositors.

La primera meitat del concert està dedicada a dues simfonies "menors", de Haydn: la número 52, en do menor i la número 44, en mi menor "Fúnebre". De fet, Haydn va escollir el moviment lent moviment d'aquesta simfonia per al seu funeral. Heus aquí d'on prové el sobrenom. Totes dues obres reflecteixen perfectament els brots arrauxats tan típics del període estilístic "Sturm und Drang". Enmig de les dues simfonies, Anna Prohaska cantarà l'escena i ària "Berenice, che fai?" en la qual Haydn retrata musicalment la desesperació de la reina egípcia Berenice, que tem que el seu amant s'hagi suïcidat.

És ben coneguda la devoció de Gardiner per la música de Schumann. A la segona part del concert, el director britànic dirigirà dues obres d'aquest melancòlic compositor romàntic alemany. Prohaska cantarà la pregària dolorosa de Gretchen "Ach neige, du Schmerzensreiche", de les "Escenes del Faust de Goethe", i la prestigiosa orquestra bavaresa dirigits per Gardiner posaran el punt final a la vetllada amb un raig d'esperança. La quarta simfonia de Schumann culminarà aquest programa de concert escrit pràcticament tot en tonalitats menors però que acabarà amb un Re major alegre i esclatant.

La transmissió en directe d'aquesta òpera estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.


catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

 

Anar al contingut