Roger de Gràcia, Candela Figueras i Ivan Medina són els presentadors de "Batalla monumental"
Roger de Gràcia, Candela Figueras i Ivan Medina presenten "Batalla monumental"
A punt per a la final

La Seu Vella de Lleida, sisena finalista de "Batalla monumental", que diumenge triarà el monument favorit de Catalunya

El programa "Tot es mou" ha fet públic avui que la Seu Vella de Lleida és el sisè monument finalista de "Batalla monumental", que diumenge emetrà la gran final des del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), presentada per Roger de Gràcia. En aquesta última batalla, es posaran cara a cara els vencedors dels duels que ha triat l'audiència del programa: el conjunt arqueològic de Tàrraco, el castell de Cardona, el monestir de Sant Pere de Rodes, el Recinte Modernista de Sant Pau, el Reial Monestir de Poblet i la Seu Vella de Lleida.

Els reporters de "Batalla monumental", Candela Figueras i Ivan Medina, han proclamat oficialment l'últim monument finalista del programa, aquesta tarda, al magazín "Tot es mou", amb Helena Garcia Melero i Lluís Marquina. La Seu Vella de Lleida s'ha imposat a la Catedral de Girona amb gairebé un 70% de les votacions i ha guanyat la batalla de catedrals amb més de 31.000 vots, en el duel amb més participació de tota la temporada, en què s'han recollit 45.000 votacions en total.

 

Els sis monuments finalistes

La Seu Vella de Lleida és el sisè monument finalista, que s'afegeix als cinc candidats escollits fins ara per l'audiència: el monestir de Poblet, guanyador de la cinquena batalla, es va imposar amb el 52% dels vots al monestir de Santes Creus; el Recinte Modernista de Sant Pau, quart finalista, va superar la Pedrera amb un 79% dels vots de l'audiència; el monestir de Sant Pere de Rodes, guanyador del tercer duel, va vèncer l'església de Sant Climent de Taüll amb el 51% de les votacions; el castell de Cardona, vencedor de la segona batalla, va superar el de Miravet amb el 53% dels vots de l'audiència, i el conjunt arqueològic de Tàrraco es va imposar en la primera batalla amb el 59% dels vots sobre les restes d'Empúries.

 

La final, amb cares conegudes, des del MNAC

Diumenge, a les 22.05, la gran final de "Batalla monumental" s'emetrà en directe des del Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona, presentada per Roger de Gràcia, acompanyat per Candela Figueras i Ivan Medina, que exposaran els arguments a favor de cada monument, amb convidats i experts que ajudaran l'audiència a prendre la decisió final.

La vetllada comptarà amb la presència d'un convidat especial vinculat a cada un dels monuments finalistes. Entre les cares conegudes que hi participaran, hi haurà l'actor Fermí Fernàndez, que defensarà la Tàrraco romana; l'actriu cardonina Laia Fontàn, que donarà tot el suport al castell de Cardona; la periodista Laura Fa, al costat del monestir de Sant Pere de Rodes; el periodista Xavier Graset, amb el monestir de Poblet; l'arquitecta Benedetta Tagliabue, amb el Recinte Modernista de Sant Pau, i la comunicadora Mari Pau Huguet, amb la Seu Vella de Lleida. Tots posaran el seu gra de sorra per mirar de decantar les votacions del públic, que és qui tindrà l'última paraula a l'hora de triar el monument favorit.

 

Les votacions, en directe

Durant l'emissió en directe, l'audiència podrà votar a través de l'aplicació de TV3 i de la web del programa a tv3.cat/batalla. Des del MNAC, Roger de Gràcia anirà seguint en directe l'evolució de les votacions i anirà descartant els monuments menys votats fins a saber el guanyador de la gran final de "Batalla monumental".

El programa, que ha escollit els sis finalistes setmana rere setmana amb els vots de l'audiència, ha aconseguit un gran èxit de participació des de l'estrena. Durant les sis setmanes d'emissió, s'han superat les 150.000 votacions per part dels espectadors, una xifra que converteix aquesta acció de participació digital en una de les que ha tingut més èxit de TV3. A més, suma 45.000 seguidors a les xarxes socials de @BatallaTV3.

 

L'altra cara de la batalla

Un cop es faci públic el monument guanyador, després de l'emissió de la final, TV3 emetrà un capítol especial titulat "L'altra cara de la batalla", que mostrarà imatges inèdites del rodatge i les errades més gracioses dels seus presentadors, que durant sis programes han mostrat 12 dels monuments més espectaculars del territori: les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Girona.

"Batalla monumental" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/batallamonumental

facebook.com/BatallaTV3

instagram.com/BatallaTV3

twitter.com/BatallaTV3

 

#BatallaMonumentalTV3

Anar al contingut