Mari Pau Huguet va recollir el reconeixement a la Seu Vella de Lleida, acompanyada de l'equip del programa i els representants que van donar ve…
Mari Pau Huguet va recollir el reconeixement a la Seu Vella de Lleida, acompanyada de l'equip del programa i els representants que van donar veu als altres monuments finalistes.
Èxit de participació

La Seu Vella de Lleida es proclama monument favorit de Catalunya en la gran final de "Batalla monumental"

La final, amb una gran participació dels espectadors, va liderar l'emissió amb 328.000 espectadors i una quota del 13%

L'audiència de "Batalla monumental" ha decidit que la Seu Vella de Lleida és el monument favorit dels catalans i catalanes, aquesta nit passada, en directe, durant la final que TV3 ha emès des del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Amb un 64% dels vots en el cara a cara final entre els dos últims candidats, el monument lleidatà ha guanyat la batalla, en què competien els sis finalistes del programa: el conjunt arqueològic de Tàrraco, el castell de Cardona, el monestir de Sant Pere de Rodes, el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Poblet i la Seu Vella de Lleida.

Més de 70.000 persones han votat entre els monuments finalistes de "Batalla monumental", que ha posat punt final a la tria del monument favorit de Catalunya amb una gran participació per part dels espectadors, que han donat la victòria a la Seu Vella de Lleida. Amb el 64% dels vots del duel final, que l'enfrontava amb el Recinte Modernista de Sant Pau, el monument que defensava la comunicadora Mari Pau Huguet ha guanyat la batalla en una final èpica, des del Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona.

Amb Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies, acompanyat pels reporters del programa, Candela Figueras i Ivan Medina, la vetllada va tenir la participació de cares conegudes, que van exposar arguments a favor del monument que defensaven per ajudar l'audiència a prendre la decisió final. L'actor Fermí Fernàndez donava suport a la Tàrraco romana; l'actriu cardonina Laia Fontàn, al castell de Cardona; la periodista Laura Fa, al monestir de Sant Pere de Rodes; el periodista Xavier Graset, al monestir de Poblet; l'arquitecta Benedetta Tagliabue, al Recinte Modernista de Sant Pau, i la comunicadora Mari Pau Huguet, a la Seu Vella de Lleida, el sisè finalista, que finalment es va proclamar guanyador de "Batalla monumental".

"Per tots vosaltres, lleidatans i lleidatanes, voldria que aquest guardó s'instal·lés al nostre castell", va dir una emocionada Mari Pau Huguet en rebre el guardó que acredita la Seu Vella de Lleida com el monument favorit dels catalans i catalanes. "Gràcies a tots, als que sou de Lleida i als que no en sou i heu votat pel nostre castell. El que més m'agradaria és que poguéssiu venir-lo a conèixer, perquè us sorprendrà encara molt més del que s'ha explicat en aquest programa. Gràcies i felicitats a tots els participants perquè Catalunya és monumental", va concloure la popular presentadora de televisió.

"Batalla monumental", que ha aconseguit un gran èxit de participació des de l'estrena, ha superat les 220.000 votacions per part dels espectadors, que van triar els finalistes durant les primeres emissions i van decidir el monument guanyador en la batalla final, una xifra que converteix aquesta acció de participació digital en una de les que ha tingut més èxit de TV3. A més, suma 45.000 seguidors a les xarxes socials de @BatallaTV3 a Instagram, Facebook i Twitter. D'audiència digital, gairebé arriba a les 160.000 reproduccions en total.

Pel que fa a l'audiència per televisió, 1.338.000 espectadors han vist en algun moment el programa, que ha obtingut una mitjana de 229.000 espectadors i un 10% de quota de pantalla. La final, ahir a la nit, va liderar l'emissió amb 328.000 espectadors i una quota del 13%. "Batalla monumental" també ha obtingut una bona valoració qualitativa, amb un 8,2, segons el panel de GfK.

Per arribar a la final, durant sis setmanes es van lliurar batalles que situaven el vencedor com a finalista. El primer va ser el conjunt arqueològic de Tàrraco, que es va imposar amb el 59% dels vots sobre les restes d'Empúries. El castell de Cardona, que va guanyar la segona batalla, va superar el de Miravet amb el 53% dels vots de l'audiència. El monestir de Sant Pere de Rodes va vèncer el tercer duel, que l'enfrontava a l'església de Sant Climent de Taüll, amb el 51% de les votacions. El Recinte Modernista de Sant Pau, quart finalista, va superar la Pedrera amb un 79% dels vots. El monestir de Poblet, guanyador de la cinquena batalla, va vèncer el monestir de Santes Creus amb el 52% de les votacions. La Seu Vella de Lleida, sisè monument finalista, es va imposar a la Catedral de Girona amb el 69% dels vots.

"Batalla monumental" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/batallamonumental

facebook.com/BatallaTV3

instagram.com/BatallaTV3

twitter.com/BatallaTV3

 

#BatallaMonumentalTV3

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut