La setmana de les dones, a TV3 i Catalunya Ràdio

Sota el lema #SomDones les graelles de televisió i ràdio, del 4 al 10 de març, s'omplen de programes especials i continguts diversos al voltant d'aquesta temàtica.

Dimarts 5 de març, a les 21.55, TV3 dedicarà una nit especial que començarà amb l'emissió del documental "De què es queixen les dones?", produït pel "Sense Ficció" i dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, i continuarà en directe a plató amb el programa "I ara què?", dirigit i presentat per Laura Rosel.

El Dia Internacional de les Dones TV3 estrenarà "La dona del segle". Serà el 8 de març, a les 22.35, dins de l'espai de "La gran pel·lícula". Una pel·lícula dirigida per Sílvia Quer, amb guió de Margarita Melgar, sobre l'eclosió del feminisme. "La dona del segle" és una producció de Televisió de Catalunya, Distinto Films, RTVE, en coproducció amb Voramar Films i À Punt Mèdia, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Diumenge 10 de març, a les 21.55, "30 minuts" estrena el reportatge de Mariona Bassa i Txus Navarro,  "El sexe ignorat".

Els programes com "Els matins", "Tot es mou", "Preguntes freqüents", "Quan arribin els marcians" o els Serveis Informatius també dedicaran una part dels seus continguts diaris a tractar diferents temes al voltant del Dia Internacional de les Dones.

El 33 estrena les sèries documentals "Les dones de la ruta de la seda" i "L'ascensió de la dona" i recupera les produccions "Som dones" i "Free: Hadijatou contra l'estat".

A Catalunya Ràdio, "Dies de ràdio", el web de l'arxiu i la fonoteca de Catalunya Ràdio, amb Santi Carreras i Judith Sala, recull l'experiència de 17 periodistes esportives.

Dissabte 3 de març, "El suplement", amb Roger Escapa, parlarà sobre el feminisme d'avui i el d'abans i, el dissabte 9 de març, el programa emetrà un reportatge de la periodista Laura Rosel gravat durant la manifestació del 8 de març, entre altres continguts.

Dijous 7 de març, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, farà dues taules especials: la primera amb dones que contribueixen cada dia, a través de la seva feina, a la igualtat, a la visibilització i a la normalització de les dones en tots els àmbits de la vida laboral i social i, la segona, una edició especial de la secció "No hi ha drets", amb la sociòloga Iolanda Fresnillo, que estarà acompanyada de diverses dones que viuen complicacions afegides a les que comporta el gènere.

Dissabte 9 de març, a les 22.00, "Solidaris", amb Albert Segura, parlarà de la banalització de la violència sexual, en un món on una de cada tres dones han patit o patiran violència sexual al llarg de la seva vida. Diumenge 10 de març, a les 22.00, el programa abordarà els micromasclismes i la nova masculinitat.

Els espais sonors "Postdates literaries", que Catalunya Ràdio emet en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, programaran de l'1 al 8 de març citacionsde les autores Maria-Mercè Marçal, Mireia Calafell, Carmelina Sánchez Cutillas, Glòria Calafell Martínez, Marta Pérez Sierra, Laia Claver Nadal, Josefa Contijoch, Mireia Companys, Montse Costas, Sandra D. Roig, Maria Beneyto, Teresa Pasqual, Anna Gual, Sònia Moll i Tònia Passola. Els oients de Catalunya Ràdio podran escoltar les seves citacions amb les veus de Neus Sendra, Lolo Olivé, Dolors Martínez i Esther Pinart que apareixeran diàriament, quatre cada dia, enmig de la programació de l'emissora.

Durant tota la setmana, les xarxes socials de TV3 i Catalunya Ràdio donaran veu a dones treballadores de la CCMA, que compartiran experiències de desigualtat. Són dones de diversos col·lectius professionals (enginyeres, productores, periodistes...) que han decidit donar la cara i parlar d'experiències de desigualtat en primera persona.

Dijous 7 de març, vigília del Dia Internacional de les Dones, TV3 oferirà una programació exclusiva digital amb un recull de programes emblemàtics que han donat veu reivindicativa a les dones.

El Dia Internacional de les Dones, el lila prendrà protagonisme en els logos de TV3 i Catalunya Ràdio.

Tota la programació especial, a la carta, a tv3.cat/somdones i catradio.cat/somdones.

Anar al contingut