Amandine Beyer i el seu conjunt Gli Incogniti
Amandine Beyer i el seu conjunt Gli Incogniti
Diumenge, a les 11.25

La segona part d'"Il mondo al rovescio", amb Amandine Beyer, a "Diumenge, concert"

El cicle de concerts del Festival de Torroella en commemoració dels 40 anys del Festival, continua a "Diumenge, concert".

El programa oferirà la segona part del concert "Il mondo al rovescio", de Vivaldi, dirigit i interpretat per l'experimentada i extravertida violinista Amandine Beyer. Serà diumenge, 17 d'octubre, a les 11.25.

IL MONDO AL ROVESCIO (‘El món al revés')

Concerts d'Antonio Vivaldi (1678-1741).

La segona part d'aquest concert consta del Concert en do major «Per la Solennità di San Lorenzo», RV 556; el Concert per a dos oboès en la menor, RV 536; el Concert en fa major «Il Proteo ò sia Il mondo al rovescio», RV 572; el Concert per a violí i oboè en sol menor, RV 576, el Concert per a flauta en mi menor, RV 432, i el Concert en re major «Per la Solennità di San Lorenzo», RV 562.

La primera part d'aquest concert, es va emetre el diumenge 19 de setembre, i es pot recuperar a tv3alacarta.

Il mondo al rovescio

Vivaldi va escriure el concert "Il mondo al rovescio" (RV 544), per a violí i violoncel, a començament de la dècada de 1720. Un concert anecdòtic en el qual els solistes poden intercanviar les veus sense trastocar l'harmonia. Una mena de joc de disfresses o de transvestisme musical, on els diferents instruments juguen a transformar-se en altres veus.

A Venècia, aquests concerts «con molti strumenti» (‘amb molts instruments') eren inicialment destinats a ensenyar els instruments que es tenien. Vinculats a contextos precisos, aquests concerts reflecteixen una gran capacitat d'adaptació. D'aquesta manera, apareix un gènere particular, origen de l'escriptura simfònica que de mica en mica va tenir èxit a tot Europa.

Amandine Beyer

Amandine Beyer és reconeguda com una referència en la interpretació del repertori barroc per a violí.

La seva presència és habitual en sales de concerts i als festivals més importants. La seva activitat musical es divideix entre els diferents grups en els quals participa: Les Cornets Noirs, els duos amb Pierre Hantaï, Kristian Bezuidenhout o Laurence Beyer, i el seu propi grup, Gli Incogniti, amb el qual ha gravat diferents discos. La seva altra passió és l'ensenyament. És professora a l'Escola Superior de Música i Art de l'Espectacle de Porto (Portugal), i fa classes magistrals a diversos països de tot el món. Des del 2010 és professora de violí barroc de la Schola Cantorum Basiliensis de Suïssa. Va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició de 2018 i hi va tornar en la del 2019.

Gli Incogniti

Fundat el 2006 per Amandine Beyer, el conjunt deu el seu nom a l'Accademia degli Incogniti, un dels cercles artístics i acadèmics més actius i llibertaris del segle XVII a Venècia. El grup ha heretat l'esperit i el gust pel desconegut en totes les seves formes a través de l'experimentació dels sons, la recerca del repertori, però també el redescobriment de grans «clàssics» i directors desconeguts.

Gli Incogniti és un dels conjunts de referència de la interpretació barroca. És convidat regularment per nombroses sales de concerts i festivals a França i internacionalment. Gli Incogniti va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició de 2018 i hi va tornar en la de 2019.

40è ANIVERSARI DEL FESTIVAL DE TORROELLA

Els diumenges del mes de setembre i octubre, el programa "Diumenge, concert" ofereix un extens recull de concerts del Festival de Torroella. Una bona mostra de l'edició anterior i també d'aquest estiu, per celebrar els 40 anys del Festival.

Grans intèrprets i programes excepcionals, a càrrec de la violinista i directora Amandine Beyer, amb el conjunt Gli Incogniti; el pianista Josep Colom; el conjunt de cambra Locum Congregatio; el pianista Joaquín Achúcarro, i l'Orquestra Simfònica del Vallès, amb el pianista de jazz Marco Mezquida. Tots ells seran protagonistes d'aquest cicle que TV3 i el programa "Diumenge, concert" dedicaran, com a homenatge passat i present a un dels festivals amb més tradició que continuen any rere any amb noves propostes, al cor de l'Empordà.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical dirigida per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

www.tv3.cat

Anar al contingut