Montse Virgili
Montse Virgili
DISSABTE, A LES 00.05

La relació entre mares i filles, a "Les dones i els dies"

Demà dissabte, 21 de maig, a partir de les 00.05, el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili posarà l'accent en el fet que la relació mares-filles no sempre és fàcil. De vegades es creen vincles tòxics i relacions viciades. Per aquest motiu, farà una mirada cap a la maternitat i les seves múltiples formes amb diverses convidades.

"Les dones i els dies" de dissabte comptarà amb el testimoni de Mireia Darder, psicòloga i escriptora, i de Laura Baena, fundadora del moviment Malasmadres, un compte de Twitter que va néixer el 2004 (@malasmadres) amb l'objectiu de desmitificar la maternitat i trencar el mite de la "mare perfecta". Esther Vivas també posa el focus sobre la maternitat imperfecta a "Mamá desobedient" (Ara Llibres), on exposa com la maternitat no és tant la que es vol, sinó la que es pot exercir en funció dels condicionants socioeconòmics. Ho exposarà al programa. 

El cinema ha tractat el vincle mare-filla en moltes ocasions. Coincidint amb el cap de setmana de l'estrena del film "Cinco lobitos", dirigida per Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per Laia Costa i Susi Sánchez, "Les dones i els dies" es fixarà amb el rol de filla i en la intensitat del vincle mare-filla quan la filla es converteix en mare. El programa també repassarà la cinta "La hija oscura", de Maggie Gyllenhaal, que explica la història d'una dona que abandona els seus fills i que anys després estableix una relació peculiar amb una noia i la seva filla, que li desperta els fantasmes del passat.   

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio les nits de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

 

Anar al contingut