DIMARTS, A LES 00.00

La prolífica carrera cinematogràfica de Gérard Depardieu, en el quart capítol de la temporada d'"Inèdits"

Dimarts 3 d'octubre, a les 00.00, el 33 emetrà el quart episodi de la cinquena temporada del programa, que recupera els originals de càmera d'entrevistes de l'arxiu de TV3 que mai s'havien emès senceres.

En aquesta ocasió, l'espai recupera una entrevista de Jaume Figueras a l'actor Gérard Depardieu que es va gravar el 1989 a Madrid.

El 33 emetrà el dimarts 3 d'octubre, a les 00.00, el quart capítol de la cinquena temporada d'"Inèdits", el programa que recupera els originals de càmera d'entrevistes de l'arxiu de TV3 que mai s'havien emès senceres.  

El aquest episodi, l'actor francès Gérard Depardieu és el protagonista d'una entrevista que Jaume Figueras va fer el 1989 a Madrid. Allà s'hi celebrava la Setmana del Cinema Francès i s'hi van projectar alguns dels films que Depardieu havia fet els últims anys, com "Camille Claudel" i "Sous le soleil de Satan". Als quaranta anys, la vida cinematogràfica de l'actor ja era de les més prolífiques i diverses. Preparava la seva participació en una versió de "Cyrano de Bergerac" i aviat rodaria sota la direcció de Peter Weir, Ridley Scott o Jean-Luc Godard. Lluny quedaven encara les polèmiques per la seves actituds socials i polítiques. 

"Inèdits" recupera de l'arxiu de Televisió de Catalunya l'original d'aquella entrevista, emesa ara íntegra i amb subtítols opcionals en català i francès. 

El programa 

La cinquena entrega d'"Inèdits" continua centrada en la recuperació dels originals de càmera dedicats al cinema que es conserven a l'arxiu de Televisió de Catalunya. Són entrevistes o rodes de premsa d'actrius, actors o directors de l'escena més internacional del món cinematogràfic. Les entrevistes van ser realitzades a partir de 1984 per Jaume Figueras i els seus col·laboradors, i emeses parcialment als programes "Cinema 3", "Informatiu cinema" o "El món del cinema". El fet de poder comptar amb les gravacions dels rodatges permet oferir-les ara de forma íntegra, reproduint sense talls l'original de càmera. Cinc de les entrevistes d'aquesta temporada es pot dir que són completament inèdites, ja que no es van difondre als programes de "Cinema-3" o, en tot cas, la seva presència va ser només referencial.  

Com en les dues temporades anteriors, les entrevistes es presentaran en versió original i es podran escoltar sense doblatge i amb subtítols opcionals en català i en l'idioma dels protagonistes. 

Des del 1983, els arxius de Televisió de Catalunya atresoren milers d'hores de gravacions que donen fe de l'esforç de divulgació cultural que han fet les diferents cadenes de la Corporació. "Inèdits" treu a la llum algunes d'aquestes gravacions fetes a personatges de rellevància cultural.  

Les entrevistes emeses al programa són més que un vídeo conservat al departament de Documentació; són documents històrics que formen part de l'arxiu identitari de la nostra societat. "Inèdits" els posa disposició dels espectadors i també dels estudiosos.   

L'any 2019, "Inèdits" va emetre una producció dedicada a "Poetes i escriptors" (Espriu, Palau i Fabre, Joana Raspall...) i el 2020 a "Humanistes" (Moisès Broggi, Dolors Canals, Jorge Wagensberg...). L'any 2021 i el 2022 es van emetre les dues primeres temporades dedicades al cinema (Kirk Douglas, Shirley McLaine, Federico Fellini, Roman Polanski, Lauren Bacall, Bernardo Bertolucci...), temàtica que enguany continua. 

La cinquena temporada d'"Inèdits" consta de 13 capítols que s'emeten setmanalment cada dimarts al 33, i que es poden recuperar a TV3alacarta 

Els tretze personatges que protagonitzen aquesta temporada són (per ordre d'emissió): el director Joseph L. Mankiewicz (1987); el director Miquel Iglesias (2003); l'actriu Susan Strasberg (1992); l'actor Gérard Depardieu (1989); l'actor Anthony Perkins (1986); el cantautor i compositor Lluís Llach (1991); l'actriu Claire Trevor (1989); el director Jean Negulesco (1990); el director i productor Francis Ford Coppola (2002); el director i productor Alan J. Pakula (1994); l'actriu Claudette Colbert (1988); l'actor Leslie Nielsen (1989) i el director Robert Wise (1987).  

Com sempre, totes les entrevistes van precedides d'un resum biogràfic del protagonista. 

Formen l'equip del programa "Inèdits-Cinema":   

Direcció i realització: Josep Mulet 
Producció: Imma Segarra 
Documentació: Àngels Serres 
Veu en off: Marina Reyes 
Postproducció d'àudio: Joan Esquirol 
Producció executiva: Elisabeth Méndez 
Direcció executiva: Dani López 

Anar al contingut