Guardonats de Catalunya Ràdio i TV3 als Premis Ràdio Associació 2017
Guardonats de Catalunya Ràdio i TV3 als Premis Ràdio Associació 2017

La productora de Catalunya Ràdio Núria Ventura i la programació especial de TV3 "Fem costat als refugiats" han rebut avui els Premis Ràdio Associació

Aquest vespre, l'auditori de l'ONCE de Barcelona ha acollit l'entrega de guardons de la dissetena edició dels Premis Ràdio Associació de Catalunya. La periodista Núria Ventura, productora del programa "El matí de Catalunya Ràdio", ha estat distingida amb el premi al millor professional de ràdio. TV3 ha recollit el guardó 1924 per la programació especial en "prime time" amb motiu de la campanya "Casa nostra, casa vostra". Els programes de Catalunya Ràdio "Popap", amb  Mariola Dinarès, i "El Club de la Mitjanit", amb Francesc Garriga, que també s'emet per Esport3, han rebut una menció de qualitat.

Premi al millor professional de ràdio: Núria Ventura

En aquest apartat, ha recollit el premi la periodista i productora de Catalunya Ràdio Núria Ventura i Corbera. A l'hora d'atorgar-li el guardó, el jurat n'ha valorat "l'exercici d'una tasca complexa que ha assolit un nivell òptim de reconeixement i estima professional".

Llicenciada en Ciències de la Informació i Publicitat per la Universitat Autònoma de Barcelona, Núria Ventura fa 32 anys que treballa fent producció a Catalunya Ràdio. L'any 1985, hi va entrar com a estudiant en pràctiques i, a continuació, va ser contractada per fer la producció del programa informatiu "Catalunya matí", que va combinar amb "L'aventura és l'aventura", amb Josep Maria Bachs, i "A punt de neu", amb Carles Cuní. L'estiu del 1986 va ser la productora de "La festa del Majó", amb Enric Majó. Del 1989 al 1994, va formar part del programa matinal de Catalunya Ràdio "El matí de Josep Cuní". Durant els anys 90, del 1993 al 1996, també va fer producció televisiva, en aquest cas del programa "Persones humanes", amb Miquel Calçada.

A partir del gener del 1995, durant 14 anys va fer producció a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Antoni Bassas. El 2008 va continuar al mateix programa, durant la temporada que va encapçalar Neus Bonet, i també del 2009 fins al 2013, en l'etapa dirigida per Manel Fuentes. Des del setembre del 2013 fins avui, continua sent productora d'"El matí de Catalunya Ràdio", ara amb Mònica Terribas. Paral·lelament, des del novembre del 2012, fa de productora i subdirectora del programa online "MeteoMauri", amb el meteoròleg Francesc Mauri.

 

Premi audiovisual: programació de TV3 "Fem costat als refugiats"

Televisió de Catalunya ha rebut el guardó 1924, que reconeix la producció en català dins l'àmbit audiovisual, per la programació especial "Fem costat als refugiats"," emesa en "prime time". Amb motiu de la campanya d'acollida de refugiats "Casa nostra, casa vostra", els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s'hi van sumar amb una programació especial a TV3 i Catalunya Ràdio. A més d'emetre en exclusiva el concert "Volem acollir" al Palau Sant Jordi, va oferir la docusèrie sobre refugiats "Vides aturades" entre els dies 1 i 10 de febrer, just després del "TN vespre".

 

Menció de qualitat al millor programa de ràdio: "El Club de la Mitjanit"

El programa esportiu "El Club de la Mitjanit", amb Francesc Garriga, ha rebut una menció de qualitat al millor programa de ràdio "per oferir un nou plantejament d'espai esportiu, emès alhora per televisió, distès però amb rigor, que evoluciona cap al magazín".

Aquesta temporada, el programa esportiu nocturn, que s'emet de dilluns a divendres de 23.00 a 01.00, ha estat pioner a l'hora d'assumir el repte audiovisual de ser emès per Catalunya Ràdio i per Esport3, amb un llenguatge adequat per ser vist i escoltat simultàniament per ràdio i televisió, i també per mitjans digitals.

 

Menció de qualitat al millor programa d'innovació: "Popap"

El programa de tendències a la xarxa "Popap", dirigit i presentat per Mariola Dinarès, ha estat distingit amb una menció de qualitat al millor programa d'innovació. En aquest cas, el jurat ha reconegut el programa dels migdies de Catalunya Ràdio "per informar i debatre de les tendències a la xarxa tot presentant un mapa de possibilitats, oportunitats i col·laboracions que ajuden a gaudir dels reptes d'un món digital en continua transformació".

De dilluns a divendres, de 13.00 a 14.00, "Popap" es capbussa a la xarxa per descobrir les tendències que s'imposaran i s'avança als nous hàbits digitals a través de totes les vies de comunicació possibles per internet i les xarxes socials.

 

Els Premis Ràdio Associació

Creats l'any 2000 per la Societat Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya, els guardons distingeixen els professionals i els millors programes de la ràdio en català, a més de reconèixer la producció audiovisual amb el guardó 1924 des de l'edició del 2003. El jurat d'aquesta edició del premis ha estat format per Carles Solà i Ferrando, president; Assumpció Maresma i Mata, Jordi Margarit i Sanmartí, Joan Manuel Tresserras i Gaju, i Imma Tubella i Casadevall, com a vocals. Ha actuat de secretària Margarida Moles i Gual.

 

A les fotos:

Núria Ventura, productora de Catalunya Ràdio, amb Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya.

Sigfrid Gras, adjunt a la direcció de TV3 i cap de Continguts i Programes; Clara Cabezas, directora de Programació i Imatge de TV3, i Paulí Subirà, realitzador i impulsor de la programació especial "Fem costat als refugiats".

Francesc Garriga, director i presentador d'"El Club de la Mitjanit", amb l'equip del programa, acompanyats de Xavier Salvà, cap creatiu de Continguts i Promocions de Catalunya Ràdio.

Mariola Dinarès, directora i presentadora de "Popap", amb l'equip del programa, al costat de Xavier Salvà, cap creatiu de Continguts i Promocions.

 

catradio.cat

tv3.cat

 

Anar al contingut