Marina Romero, Adam Martín, Marta Montaner i Roger Carandell
DIVENDRES

La presentació de la temporada d'estiu de Catalunya Ràdio, en una edició especial d'"El matí de Catalunya Ràdio" des de la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú

Demà divendres, 15 de juliol, des de les 08.00, "El matí de Catalunya Ràdio" tancarà la temporada amb un edició especial des de la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. En el tram final, a partir de les 12.00, Quim Morales i Laura Rosel descobriran les principals novetats dels programes d'estiu de la graella de Catalunya Ràdio, amb la presència dels presentadors Marina Romero, Adam Martín, Roger Carandell i Marta Montaner. El programa també estarà molt pendent dels principals focus d'actualitat, com ara la trobada entre Pere Aragonès i Pedro Sánchez i els concerts d'"Eufòria" del cap de setmana.

Els equips d'"El matí de Catalunya Ràdio" i de "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio" es traslladen demà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú per oferir un programa especial de final de temporada que culminarà amb la presentació de la graella d'estiu de Catalunya Ràdio. Laura Rosel i Quim Morales, des de les 12.00 fins a les 13.00, passaran el testimoni a les veus que canalitzaran la informació, l'entreteniment, el debat i la interacció amb els oients durant les pròximes setmanes. Introduiran les seves propostes radiofòniques Marina Romero, presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"; Adam Martín, presentador de "La tarda d'estiu"; i Roger Carandell i Marta Montaner, presentadors d'"El suplement d'estiu".

Abans, a les 09.00, hi ha programada una tertúlia especial per fer balanç de la temporada amb Montse Armengou Martín, periodista i directora del "Sense ficció"; Xavi Coral, periodista i presentador del "TN migdia"; Llucia Ramis, periodista i escriptora, i Xavi Graset, periodista i director del "Més324".

I just després de parar l'orella amb Joel Díaz, Charlie Pee i Elisenda Pineda, a les 10.40, "El matí de Catalunya Ràdio" escalfarà motors per als concerts d'"Eufòria" del cap de setmana. Des de l'estudi 1 de Catalunya Ràdio, Elisenda Carod desgranarà com serà el programa especial i la transmissió que conduirà dissabte des de les 18.00. I Xavier Pérez Esquerdo donarà a conèixer tots els preparatius des del Palau Sant Jordi i saludarà en antena Miki Núñez, presentador del programa i intèrpret, juntament amb la guanyadora Mariona Escoda, de la cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya Ràdio: "Llums de mitjanit".

A les 11.05 arribarà des de Madrid l'última hora de la trobada del president Pere Aragonès amb Pedro Sánchez a La Moncloa. Un focus d'actualitat que donarà pas a la música, amb la secció "Deixa que soni" amb Blai Marsé i Miqui Puig, dedicada a les cançons d'estiu, i l'entrevista i actuació del grup Intana, que presenta el seu tercer àlbum: "Planeta nou". És el primer CD amb packaging 100% reciclat, fet amb plàstics procedents del contenidor groc.

La programació d'estiu de Catalunya Ràdio

"El matí de Catalunya Ràdio"

Després de dues temporades com a redactora del programa i dos estius com a subdirectora al costat d'Albert Segura, Marina Romero pren les regnes d'"El matí de Catalunya Ràdio" durant les pròximes sis setmanes amb la subdirecció de Francesc Soler. De dilluns a divendres, de 07.00 a 12.00, i fins al 28 d'agost, el matinal de l'emissora es planteja traslladar i ajudar a fer entendre l'actualitat, però també contribuir que els oients per fi puguin gaudir de l'estiu després de dos anys marcats per les restriccions. Per aquest motiu, el seu objectiu és escoltar molt els oients i estar-hi permanentment en contacte, especialment en una segona part del magazine que inclourà tot tipus de continguts.

Entre els col·laboradors hi haurà la periodista de successos Anna Punsí, que els dimecres, a partir de les 10.05, aprofundirà en totes les cares que hi ha al voltant dels crims. Els oients descobriran la feina que fan investigadors, forenses, jutges, advocats i fiscals, sense oblidar el punt de vista de les víctimes. La filòsofa Marina Garcés, els dijous a la mateixa hora, parlarà de l'amistat, un dels conceptes més importants de les relacions humanes que, massa sovint, no té la visibilitat que mereixeria. La periodista experta en criança conscient Míriam Tirado, els dimarts a les 10.30, anirà més enllà de les habituals reflexions sobre paternitat i maternitat, tot centrant-se en la condició dels fills, que és universal. I Patrycia Centeno, especialista en comunicació política no verbal, els dijous a les 11.30 donarà claus sobre conceptes com el protocol, la manera de vestir o la moda.

Adrià Salas, cantant de La Pegatina, els periodistes econòmics Albert Martín i Àlex Font, la doctora en física i activista trans Judith Juanhuix o l'escriptora Montse Barderi seran altres col·laboradors destacats d'un programa farcit de seccions originals i refrescants. Entre altres, "Vet aquí un gat, vet aquí un gos" (dilluns 10.30), on Marina Romero acompanyarà diversos famosos mentre passegen les seves mascotes, o "Al bar", on les converses fluiran en un context més informal.

"La tarda d'estiu"

Per tercer any consecutiu, Adam Martín presentarà l'espai de tarda de l'estiu a Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres de 16.05 a 19.00. Abans, ja havia conduït "El suplement d'estiu" el 2011, el 2012, el 2013, el 2015 i el 2019. Durant la temporada que es tanca demà, el periodista ha estat al capdavant dels podcasts "Historial Clínic" i "Sans i estalvis" i d'una secció sobre hàbits saludables a "La tarda de Catalunya Ràdio".

El magazín combinarà informació, divulgació, cultura, entreteniment i humor, sempre amb la vocació de servei pròpia de la ràdio pública. Com en les edicions dels últims dos anys, el programa tornarà a apostar per veus joves, però amb experiència, i donarà una primera oportunitat a persones acabades de graduar. Els oients podran gaudir d'històries humanes, històries grans i emocionants o dures, però també històries petites del dia a dia que no solen ser notícia i que també es mereixen tenir veu.

Entre les seccions destacades hi haurà la taula de redacció, per fer una repassada a l'actualitat del dia; el tema de la setmana, amb experts i testimonis que aprofundiran en temes de l'àmbit social; o la "Història feliç", una petita història quotidiana d'èxit. Cada dimarts, "La tarda d'estiu" també apostarà per la música en directe, amb grups i cantants catalans.

Pel que fa als col·laboradors, la Llum d'"Eufòria" compartirà els temes que la preocupen, i el doctor i investigador Salvador Macip encapçalarà una secció inesperada i sorprenent. Altres noms són Esteve Plantada per parlar de llibres, Leticia Asenjo per reflexionar sobre la salut emocional, Àlex Torío per explicar al piano les claus que fan que una cançó funcioni, Rita Roig, Verònica Couto, Fran Fontrodona, Maria Climent, Marcel Cano, Anna Pou o David Arnau.

"El suplement d'estiu"

Roger Carandell i Marta Montaner, dues de les cares més joves de Catalunya Ràdio que durant la temporada regular formen part dels "Adolescents XL", es posaran al capdavant d'"El suplement d'estiu", els dissabtes i diumenges de 9.00 a 12.00. El programa se sumarà a l'esperit d'"El suplement" de Roger Escapa, amb el to i la manera d'explicar les coses espontània i simpàtica característica de Carandell i Montaner.

Durant els últims estius, tots dos han format part de l'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio" al costat d'Albert Segura i Marina Romero. Això els fa ser conscients que els tempos menys estressants i menys condicionats per l'actualitat de l'estiu es poden traduir en una ràdio més positiva. El seu objectiu és entretenir i acompanyar l'audiència els caps de setmana, amb una proposta de ràdio alegre i divertida.

"El suplement d'estiu" defugirà l'actualitat política, però estarà molt pendent de tot el que pugui passar per explicar-ho en directe. Hi haurà moltes entrevistes i en formats molt diversos. Per exemple, l'Abraham Orriols, a "La nevera", visitarà les neveres de personatges com l'Andreu Ginola, la Mariona Escoda, el Xavi Coral o els Ginestà. Perquè les neveres diuen molt de les persones.

Altres seccions seran la de Marc Andreu, que parlarà de temes universals com l'amor, la mort, l'enveja o l'èxit, amb nens i nenes de sis a vuit anys; "Històries inacabades", on el periodista Pau Esparch explicarà com han acabat grans notícies mediàtiques que van tenim un enorme seguiment en el seu dia, però que més endavant van deixar de tenir ressò (per exemple, el destí del vol MH370 que es va esfumar el 2014); o la de la Marina Porras i la Juliana Canet, que els diumenges entraran a l'estudi carregades de llibres, de sèries i de pel·lícules.

Espais informatius 

Els serveis informatius de Catalunya Ràdio mantindran el pols de l'actualitat a Catalunya Informació i als butlletins horaris, i aportaran tota la profunditat i reflexió al "Catalunya migdia", de 14.00 a 15.05, i al "Catalunya vespre", de 20.30 a 21.05. El "Catalunya migdia (cap de setmana)" s'emetrà els dissabtes i diumenges de 14.00 a 14.30.

Informació esportiva

El "Tot costa" seguirà marcant la pauta esportiva diària a Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres de 19.00 a 20.30. També es podrà seguir a Esport3. Sergi Andreu encapçalarà el programa fins al 15 d'agost, quan Jordi Costa es reincorporarà per no perdre detall de l'arrancada de la Lliga masculina de futbol. Pel que fa al "Tot gira" dels caps de setmana, s'emetrà els dissabtes i diumenges de 23.00 a 00.00.

"L'hora del podcast"

Cada dia, entre setmana, a les 21.00, arribarà "L'hora del podcast", amb continguts digitals destacats de l'emissora: "La torre de vidre", "Historial Clínic" (també amb Adam Martín), "Mix 97", "Felicitat digital" (amb Mariola Dinarès), "Ja m'entens" (David Àvila), "Misteris... o no?" (amb Sebastià d'Arbó) i "La família" (amb Roger de Gràcia, Maria Sherman i Juanjo Sáez).

Espais culturals

I la cultura serà especialment protagonista durant la programació d'estiu, amb "Cafè Europa", el projecte d'Albert Puig que acompanya el festival Grec; "Les muses", amb Juliana Canet i Ofèlia Carbonell, vinculat a la música clàssica i al Festival de Peralada; la cobertura de la temporada de castells amb el programa "3 rondes"; el "Sona9", amb la música catalana emergent i Lluís Gendrau; la gastronomia a "La fonda" de Pep Nogué, i el "Tast vertical" d'Empar Moliner.

"Viva l'Italia", amb David Guzman, per tercera temporada permetrà viatjar musicalment des del nord al sud d'Itàlia, amb monogràfics sempre en clau italiana. "Galàxia Euterpe", amb Àlex Gorina, permetrà endinsar-se en les particularitats del cinema i les estrelles del cinema, i de les cançons i de les estrelles de la cançó, en un joc interactiu entre imatge i sons. I "Dies de ràdio", amb Santi Carreras, oferirà una mirada retrospectiva a la història de l'emissora.

 

catradio.cat/mati
catradio.cat/lultimahora

#EstiuCR

twitter.com/maticatradio
twitter.com/lultimahoraCR
instagram.com/maticatradio
instagram.com/lultimahoracr
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
facebook.com/lultimahoraCR
youtube.com/maticatradio
telegram.me/maticatradio
spotify.com/maticatradio

 

Anar al contingut