La pel·lícula "Sinjar", d'Anna Bofarull, protagonitzada per Nora Navas
La pel·lícula "Sinjar", d'Anna Bofarull, protagonitzada per Nora Navas
Dilluns, a les 19.00

La preestrena de la pel·lícula "Sinjar", amb participació de TV3, a la Filmoteca de Catalunya 

Dilluns, 20 de juny, a les 19.00, es farà la preestrena de la pel·lícula "Sinjar", a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona. La projecció del film, amb la participació de TV3, tindrà la presència de la directora, Anna M. Bofarull, i de l'actriu Nora Navas.

Aquesta ficció, basada en històries reals al voltant d'Estat Islàmic, ha estat guardonada recentment al FIC-CAT amb el premi de la crítica i al millor llargmetratge. 

El llargmetratge "Sinjar", escrit i dirigit per  Anna M. Bofarull, és una ficció protagonitzada per Nora Navas, Halima Ilter i Iman Ido Koro. Basada en històries reals al voltant de l'ISIS, mostra fins on estan disposades a arribar tres dones per recuperar els que més estimen.  

A Barcelona, la Carlota (Nora Navas) emprèn desesperadament la recerca del Marc, el seu fill adolescent que ha fugit de casa sense deixar rastre. A milers de quilòmetres, Sinjar, la regió situada a la frontera entre l'Iraq i Síria, viu sota l'amenaça de la guerra. Allà la Hadia (Halima Ilter) és obligada a viure com a esclava al costat de tres dels seus fills al servei d'una família. En canvi, l'Arjin (Iman Ido Koro) aconsegueix escapar-se del captiveri i, en el seu intent de tornar a casa, acaba unint-se a les milícies kurdes. Tres dones separades dels seus éssers estimats. Fins on estaran disposades a arribar per recuperar-los?  

Són les tres històries que explica la pel·lícula, escrita i dirigida per la cineasta tarragonina Anna M. Bofarull, al capdavant d'un equip format majoritàriament per dones, que s'ha rodat entre el Kurdistan i Barcelona. "Sinjar" es va començar a rodar al Kurdistan iraquià, escenari de dues de les històries, gravades en localitzacions reals a l'Orient Mitjà. Les protagonistes són Halima Ilter, actriu alemanya d'arrels kurdes, i Iman Ido Koro, una jove yazidita que es posa per primer cop davant de la càmera, després d'haver estat capturada a la vida real per Estat Islàmic, interpretant un personatge molt pròxim a la seva experiència personal. El rodatge de la tercera història se centra a Barcelona, amb el personatge de la Carlota, interpretada per l'actriu Nora Navas, acompanyada al repartiment per Guim Puig, Luisa Gavasa, Franz Harram, Àlex Casanovas i Mercè Rovira. 

"Sinjar" és una producció de KaBoGa, amb la participació de TV3 i el suport de l'ICEC, distribuïda per Filmax. La pel·lícula va ser seleccionada per L'Atelier de la Cinéfondation del Festival de Cinema de Canes 2019 i va ser finalista a la segona ronda del Sundance Creative Production Lab. A més, ha participat en les últimes edicions del Festival de Màlaga, BCN Film Festival i FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català, on ha rebut el premi de la crítica i al millor llargmetratge. 

 

Anar al contingut