Tinghir, dilluns, a "Latituds"
Tinghir, dilluns, a "Latituds"
Dilluns, a les 22.10

La població amazic, a "Latituds"

Dilluns, 26 d'octubre, a les 22.10, "Latituds", el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, emetrà el quart episodi de la nova temporada, dedicada a la sostenibilitat, la pau i els drets socials. El documental d'aquest dilluns parlarà de la població amazic.

Aquest cinquè episodi de la nova temporada, que s'emetrà el dilluns 26 d'octubre, porta per títol "Amazics. Una diàspora forçada" i explica que més de la meitat dels 230.000 marroquins que viuen a Catalunya, són amazics, la població autòctona del nord d'Àfrica, previs a l'arribada dels àrabs. Els amazics són una de les poblacions més precaritzades del Marroc, mentre la riquesa de la seva regió se'n va fora de la zona. Un exemple és la mina de plata d'Imider, que explota una empresa del rei Mohamed IV, que sobreexplota els aqüífers de la zona i genera residus que perjudiquen l'agricultura de la zona.

La situació de discriminació dels amazics genera un continu de joves que arrisquen la vida per migrar i que sovint perden la vida pel camí.

Un documental de Norma Nebot, produït per l'Associació de Periodisme Fora de Quadre i per la Casa Amaziga de Catalunya.

Latituds, el programa

El programa "Latituds" fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen. Amb un to positiu, especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i les possibles solucions.  

En els següents capítols, "Latituds" tractarà, entre d'altres, els següents temes: "Fugir per estimar i ser", sobre asil i resistències LGTBI del Marroc a Barcelona; "Viure de l'aire", sobre el primer aerogenerador cooperatiu del sud d'Europa, a l'Alta Anoia; "La Justa Trama", sobre la xarxa de cooperatives brasilera d'economia social i solidària, que la FAO posa com a model de bones pràctiques; i "Cuidar entre terres", sobre qui sosté la vida de les famílies quan les dones migren.

tv3.cat/latituds
facebook.com/latituds
twitter.com/latituds

Anar al contingut