DILLUNS, A LES 9.00

La pèrdua de la fe i l'apostasia, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Dilluns de Pasqua, 22 d'abril, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Albert Segura, farà una taula per analitzar la crisi de la fe catòlica en les societats occidentals i el malson burocràtic per aconseguir l'apostasia, des de la parròquia de Santa Maria del Taulat de Barcelona.
Albert Segura.

Albert Segura.

La fe religiosa està en crisi en les societats occidentals i Catalunya no n'és una excepció; Espanya és el tercer país amb més abandonament del cristianisme d'Europa, només superada per Noruega i Bèlgica. A Catalunya els no creients ja són el 47,5%, segons el Centre d'Estudis d'Opinió. I cada cop més batejats fan el pas d'apostatar: és a dir, d'esborrar-se oficialment de l'Església catòlica. O almenys ho intenten, perquè l'apostasia pot ser un malson burocràtic.

Dilluns, 22 d'abril, a partir de les 9.00, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Albert Segura, en parlarà amb els apòstates Neus Giménez, Albert París, Carlos Múrcia, Víctor Sagi i Albert Riba, i amb els capellans Manel Pousa, el Pare Manel i Francesc Romeu, des de la parròquia de Santa Maria del Taulat de Barcelona.

Un altre tema en què aprofundirà el programa és el de l'epidèmia de cesàries. Segons la prestigiosa revista mèdica "The Lancet", el nombre de parts per cesària s'ha gairebé doblat al món els darrers 15 anys, fins al 21%. Les cesàries salven vides, però com qualsevol operació quirúrgica té riscos i conseqüències psicològiques per a les mares. Als hospitals públics catalans la taxa de cesàries arriba al 23% i als privats es dispara fins al 38%. El programa es desplaçarà a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona per parlar-ne amb la periodista Esther Vivas, autora de "Mama desobediente" (Capitán Swing); els ginecòlegs Oriol Porta i Teresa Gómez Sugrañes; la llevadora Sara Tornel, i la psicòloga clínica Raquel Quílez.

A continuació, a "Avui treballo", la periodista Ariadna Oltra farà una connexió des de la pastisseria Hofmann de Barcelona, on aprendrà a fer mones de Pasqua amb el pastisser Miquel Guarro. I, finalment, entrevista i actuació d'Anna Roig, amb Àlex Cassanyes al piano.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a una del migdia.

 

catradio.cat/maticataradio

facebook.com/maticatradio

twitter.com/maticatradio

instagram.com/maticatradio

youtube.com/maticatradio

telegram.me/maticatradio

spotify.com/maticatradio