La pel·lícula "Las niñas", amb participació de TV3, s'estrena demà als cinemes

L'òpera prima de Pilar Palomero, "Las niñas", es podrà veure a partir de demà a les sales de cinema. Després de l'estrena mundial a la Berlinale i de rebre la Bisnaga d'Or al Festival de Màlaga, ara arriba als cinemes una pel·lícula amb la participació de TV3 que explica la història de moltes dones d'avui, a partir de l'educació que van rebre a principis dels anys 90 a Espanya.

"Las niñas", dirigida i escrita per Pilar Palomero i protagonitzada per Andrea Fandos i Natalia de Molina, es va estrenar mundialment al Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale 2020, el febrer passat. I aquest agost, després de competir a la secció oficial del Festival de Màlaga, ha obtingut el màxim guardó d'aquest certamen: la Bisnaga d'Or a la millor pel·lícula espanyola, a més de rebre la Bisnaga de Plata a la millor fotografia i el Premi Feroz Puerta Oscura 2020 al millor llargmetratge en competició a la secció oficial.

 

Sinopsi

La Celia (Andrea Fandos) és una nena d'11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare (Natalia de Molina). La Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i dels Jocs Olímpics de l'any 92, la Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

"Las niñas" és una producció d'Inicia Films i BTeam Prods, que compta amb la participació de Ràdio Televisió Espanyola, Televisió de Catalunya, Televisió d'Aragó i Movistar Plus, i amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. També té la participació del Programa Media i d'Ibermedia, el govern d'Aragó i l'Ajuntament de Saragossa. 

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut