Una imatge de la pel·lícula "Un blues per a Teheran".
Una imatge de la pel·lícula "Un blues per a Teheran".
Projecció internacional

La pel·lícula "Un blues per a Teheran", amb participació de TV3, a la secció oficial del Festival de Moscou

El llargmetratge "Un blues per a Teheran", òpera prima de Javier Tolentino, ha estat seleccionat per participar en la secció oficial de la 43a edició del Moscow International Film Festival. La pel·lícula, amb la participació de TV3, mostra diverses cares de l'Iran, on tradició i modernitat conviuen i es confronten.

"Un blues per a Teheran", dirigida per Javier Tolentino, participarà a finals d'aquest mes en el Festival de Moscou, un dels certàmens més importants de Rússia i més antics del món. El llargmetratge ha estat seleccionat i formarà part de la secció oficial del Moscow International Film Festival, que se celebrarà entre els dies 22 i 29 d'abril.

D'aquesta manera, s'afegeix a una altra pel·lícula amb participació de TV3, "El ventre del mar", també seleccionada per participar en el Festival de Moscou. Protagonitzada per Roger Casamajor, Oscar Kapoya i Muminu Diallo, el film d'Agustí Villaronga s'inspira en un text d'Alessandro Baricco que tracta de com l'ànima humana fa front als conflictes.

 

Projecció

"Un blues per a Teheran" tindrà projecció internacional amb l'estrena al Festival de Moscou, que anirà seguida de la presentació al CPH:DOX de Copenhaguen, després d'haver participat en diversos festivals i projeccions a l'Estat.

Després d'haver clausurat l'edició passada del Festival de Gijón, aquest diumenge 11 d'abril es projectarà al Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria. A més, ha passat pel Festival MiradasDoc de Guía de Isora, per la Filmoteca Española, la Filmoteca de Navarra i el Cineclub FAS de Bilbao, entre d'altres.

La pel·lícula de Javier Tolentino està previst que s'estreni a les sales de cinema de l'estat espanyol a través de la distribuïdora Surtsey Films durant els mesos de juny o juliol.

 

Sinopsi

Diversos rostres mostren un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten. L'Erfan, un jove kurd, divertit i irònic, que vol convertir-se en director de cinema, convida a descobrir un país tan misteriós com culte a través de la música i la gent. L'Erfan canta, escriu poesia, viu amb els seus pares i el seu lloro, però no sap res de l'amor.

En el seu primer treball com a cineasta, el conductor del programa de cinema "El séptimo vicio" de Radio 3, desplega tot el seu amor i fascinació per l'Iran, la seva cultura, la seva música i la seva gent. Superposant històries i personatges com si fossin un mosaic, Tolentino fuig de la narrativa convencional per deixar-se emportar per un viatge sensitiu i humanista que, inspirat per mestres com Kiarostami, combat prejudicis i deixa al descobert aspectes fonamentals i desconeguts del poble persa. Un cant d'amor i respecte, poètic i compromès, que fuig de l'anècdota i aprofundeix en l'essència.

 

Fitxa tècnica

Producció: Lluís Miñarro, Alejandra Mora

Producció executiva: Juan López, Sergio Sanisidro, Carmen Fernández

Direcció: Javier Tolentino

Guió: Javier Tolentino, Doriam Alonso

Música original: Tere Núñez

Direcció de fotografia: Juan López

Muntatge: Sergi Dies

Disseny de so: Verónica Font

 

"Un blues per a Teheran" és una producció de Quatre Films i Eddie Saeta, amb la participació de TV3 i À Punt Mèdia, que compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut