La patronal de les autopistes de peatge afirma que totes les vies ràpides hauran de ser de pagament

El president d'ASETA entén que els catalans se sentin discriminats però també creu que haurien d'estar-ne agraïts perquè aquestes vies han ajudat a enriquir el país.

José Luís Feito, president d'ASETA, la patronal de les autopistes de peatge, afirma que, en el futur, totes les autovies de l'estat espanyol hauran de ser de pagament. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Feito ha explicat que va ser un "error colossal finançar autovies amb els pressupostos generals de l'Estat" i ha assegurat que la solució passa per aplicar un peatge en totes les vies ràpides: "Crec sincerament que aquesta és una de les condicions imprescindibles per poder redreçar les finances públiques d'aquest país. Estic convençut que sí". El president d'ASETA i també president de la Comissió d'Economia i Política Financera de la CEOE ha dit que "Espanya es gasta en manteniment de les seves infraestructures viàries, en carreteres, molt més que França, que és un país que té més població que nosaltres, que té més renda per capita que nosaltres. Països com França, com Alemanya, no es poden permetre mantenir les carreteres. Alemanya va haver de posar peatges perquè no tenia diners per mantenir les seves carreteres".

En relació a Catalunya, José Luís Feito ha reconegut que es pot considerar discriminada: "Quan els catalans diuen: ‘Jo pago peatge i allà els hi estan construint autovies sense peatge. Per tant, pago dues vegades', no els falta una bona part de raó perquè, a sobre, amb els impostos estan pagant l'altra [autovia]". Però Feito ha destacat que aquest sistema ha ajudat a enriquir Catalunya: "Si amb els teus impostos estàs pagant les altres [autovies] és perquè t'has fet ric, i si t'has fet ric, és a dir, si pagues més impostos que els altres, en bona part ho deus perquè has tingut aquesta autopista".

Sobre la campanya destinada al fet que els conductors no paguin els peatges de les autopistes catalanes, Feito ha dit que no hi està d'acord però que ho troba "comprensible, fins a un cert punt". Segons Feito, es tracta d'una campanya "plena de falsedats, i és trist que es manipuli de vegades els ciutadans".

catradio.cat/mati
Anar al contingut