Dilluns, a les 22.05

La passió del teatre arriba a TV3 amb "Bojos per Molière"

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena, amb dos capítols, la nova sèrie "Bojos per Molière", produïda per Veranda TV i Mediawan Rights, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat. Creada i dirigida per Héctor Lozano, està protagonitzada per Albert Salazar, Elisabet Casanovas, Ferran Rull, Alejandro Bordanove, Martina Roura i Marc Balaguer, amb la col·laboració especial de Pere Arquillué i Jordi Martínez.

"Bojos per Molière" és una sèrie coral de vuit capítols sobre la vida d'un grup de joves alumnes d'Art Dramàtic que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre.

"Bojos per Molière" és una sèrie coral sobre la vida d'un grup de joves alumnes d'Art Dramàtic que tenen una cosa en comú: la passió pel teatre. El protagonisme estarà centrat en els sis personatges principals, envoltats d'un seguit de personatges secundaris format pels professors i pel seu entorn familiar. La història transcorre durant el primer curs d'aquesta promoció, entre el setembre de 1997 i el juny del 1998, a l'Institut del Teatre de Barcelona.

"Bojos per Molière" és una sèrie sobre joves amb ganes d'aprendre i d'esforçar-se per arribar a viure d'una cosa tan complicada com és el teatre. De la mateixa manera tracta de gent que lluita per aconseguir els seus somnis. Una ficció senzilla i propera que pot connectar amb l'espectador fàcilment i, dins del panorama actual, amb el segell distintiu del teatre com a focus.

En la Barcelona postolímpica, sense aglomeracions de turistes, en un temps en què tenir telèfon mòbil és una excentricitat ridícula i encara queda gent que fa servir màquina d'escriure, un grup de joves estudien Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona.

El servei militar és obligatori, encara s'escriuen cartes d'amor i les Torres Bessones llueixen imponents a Manhattan. La bombolla immobiliària tardarà encara deu anys a explotar i trobar un pis de lloguer a Barcelona és gairebé impossible.

Els protagonistes d'aquesta història no ho saben, però tot està a punt de canviar. Falta poc per al canvi de mil·lenni, que comportarà una nova manera de relacionar-se i de viure la vida. Estan plens d'il·lusions, i tenen ganes de menjar-se el món. Volen cantar, actuar, ballar, dirigir i triomfar. Les seves famílies els han advertit que no trobaran feina, que tot depèn dels contactes, que només arriben a dalt els que tenen sort…

Però tot això importa ben poc a la Kàtia, el Ferran, l'Eloi, el Rem, la Júlia i el Víctor. Formen part de l'ultima generació de joves del final del segle XX. Estan ansiosos per trepitjar els escenaris, els ha entrat a les venes el verí del teatre, estan... bojos per Molière.

"Quan se'm va acudir escriure "Bojos per Molière" feia temps que reflexionava sobre el meu pas per l'Institut del Teatre de Barcelona. Allà vaig cursar la carrera de Direcció Escènica i Dramatúrgia, i gràcies a la formació que vaig rebre em vaig convertir al cap del temps en guionista de televisió. El teatre i els guions tenen en comú l'essència d'uns personatges que interaccionen entre ells. Per a mi, unir el llenguatge teatral i televisiu en una sèrie era un repte", explica Héctor Lozano, creador i director de la sèrie.

El Ferran (Albert Salazar), la Kàtia (Elisabet Casanovas), l'Eloi (Ferran Rull), el Rem (Alejandro Bordanove), la Júlia (Martina Roura) i el Víctor (Marc Balaguer) són els sis protagonistes. "Amb tantes plataformes amb sèries i cinema està molt bé que hagi una sèrie per mostrar el que és la massa mare, el teatre. La sèrie és passió, il·lusió i ganes d'aprendre, tot el que fa del teatre, un ofici", va comentar Elisabet Casanovas durant la presentació. El seu personatge, la Kàtia, és veterinària per carrera i acabarà descobrint que el teatre l'omple molt.

Capítol 1

Sis joves es presenten a les proves d'accés a l'Institut del Teatre. No es coneixen encara, però acabaran sent companys de classe els propers quatre anys. La que ho tindrà més complicat serà la Kàtia, que es presenta amb un exercici de titelles.

Capítol 2

El Ferran i el Rem volen presentar una escena còmica davant de la resta d'alumnes. Quan ho preparen, l'Eloi, que els dirigeix, s'adona que la seva vis còmica no és suficient. La Kàtia rep una bona notícia de la Laura Fortuny, professora de Titelles. La Júlia i el Víctor omplen la sol·licitud de beca d'estudis a Itàlia. L'Eloi té problemes amb el seu germà gran.

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Héctor Lozano
Producció executiva Veranda: Aitor Montánchez, Ignasi Comellas i Héctor Lozano
Producció executiva TV3: Oriol Sala-Patau i Conxa Orea
Edició de continguts TV3: Joan Marí de la Fuente
Direcció de producció: Sergio Grobas
Direcció de Fotografia: Joan Benet
Direcció d'Art: Rosa Ros
Vestuari: Mercè Paloma
So: Sergio Rueda
Maquillatge i perruqueria: Mary Jo Martínez
Muntatge: Frank Gutiérrez

tv3.cat/bojospermoliere

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut