Dijous, a les 22.05

"La nit del Polònia" celebra els 15 anys de vida del "Polònia", a TV3

El dijous 20 de maig, a les 22.05, TV3 celebrarà "La nit del Polònia", una programació especial per celebrar els 15 anys del "Polònia". Començarà amb l'emissió del programa setmanal, amb el repàs de l'actualitat de cada dijous, en el seu format i horaris habitual. A les 22.40, s'estrenarà "La gala de 'Polònia' 15 anys", en què es recuperaran personatges i actors molt coneguts i estimats per l'audiència. La nit acabarà amb els presidents del "Polònia" pujant "Al cotxe!", amb Eloi Vila, en un capítol especial d'aquest espai.

"La nit del Polònia" se suma a l'edició d'El llibre blanc del Polònia, que va sortir a la venda per Sant Jordi. Un llibre homenatge que explica detalls i secrets d'aquests 15 anys. Un llibre coral on hi ha les anècdotes i el dia a dia programa més longeu de TV3.

El dijous 20 de maig TV3 celebrarà els 15 anys del seu programa de sàtira política amb "La nit del Polònia". Una nit que començarà amb la cita habitual amb el capítol setmanal del "Polònia". Un cop acabat, començarà "La gala de ‘Polònia' 15 anys", un programa de 40 minuts de durada que trenca el seu format habitual i que s'ha gravat a les instal·lacions de TV3 en escenaris naturals.

Toni Soler és l'encarregat de presentar aquesta gala que, per un cúmul de circumstàncies, no es desenvolupa tal com estava prevista i s'acabarà convertint en un embogit "Pel davant i pel darrere" protagonitzat per alguns dels personatges més recordats i estimats d'aquest 15 anys.

Així, doncs, reapareixeran personatges com: Ángel Acebes (Bruno Oro), José Montilla (Sergi Mas), Joan Saura (Cesc Casanovas), Josep-Lluís Carod-Rovira (Toni Albà), Artur Mas (Bruno Oro), Mariano Rajoy (Queco Novell), Esperanza Aguirre (Mireia Portas), Joaquim Nadal (Cesc Casanovas), Soraya Sáenz de Santamaría (Agnès Busquets), Josep Antoni Duran i Lleida (Xavier Serrano), Francisco Franco (Manel Lucas), el rei emèrit (Toni Albà), la infanta Elena (Judit Martín), Ferran Adrià (Cesc Casanovas), el Mindundi (Roger de Gràcia), Teresa Forcades (Mireia Portas) o Quim Monzó (Pep Plaza).

Aquest especial comptarà també amb la col·laboració especial de Carlos Latre, que també s'ha volgut sumar a aquesta celebració dels 15 anys amb un dels seus personatges més entranyables.

15 anys, 16 temporades d'èxit d'audiència

El públic ha acompanyat el "Polònia" des del primer moment. Ho demostren les dades d'audiència, les visites que tenen els seus vídeos a la carta i les bones valoracions que rep el programa.

La 16a temporada, l'actual, amb 32 capítols emesos, acumula una mitjana global de 537.000 espectadors i una quota del 20,7%. El capítol més vist és el del dia 31 de desembre que coincideix amb l'emissió de Cap d'Any.

"Polònia" és un dels programes més ben valorats de la graella de TV3, amb un índex qualitatiu de 8,7 sobre 10, per sobre de la mitjana del canal (8,4). La bona valoració qualitativa ha estat molt constant al llarg de totes les temporades. Especialment, de la 13a a la 15a, les tres amb un 8,8.

Treu molt bona nota en diversos índexs, un 88,1% del panel el considera de molta qualitat i un 97,0% el troba entre força i molt entretingut i agrada molt la seva posada en escena (9%), així com els mitjans tècnics 99,0%.

Destaca molt la notorietat del programa ja que gairebé tothom el comentaria (97.1%) i el recomanaria (8.7 sobre 10) dins el seu entorn. Valors per sobre de la mitjana de TV3, 91.8% i 8.3, respectivament.

Aquestes bones valoracions suposen que un gruix important d'espectadors sigui molt fidel al programa, essent en el 86.9% dels espectadors una "cita habitual".

Consum a la carta (dades a 30 d'abril de 2021)

La mitjana mensual de consum de vídeo en directe i a la carta d'aquesta temporada és de 108.200 usuaris únics i 277.300 reproduccions.

El programa se situa en el Top-6 mensual de consum a la carta d'aquesta temporada.

La temporada 2017-18 va ser la millor amb 192.000 usuaris únics i 412.000 reproduccions mensuals de mitjana.

El mes d'octubre el 2017 va obtenir les seves millors dades històriques, encapçalant el rànquing de programes a la carta amb 365.000 usuaris únics i 710.000 reproduccions. El vídeo més vist a la carta és el capítol del dia 24/10/2019 amb 142.500 reproduccions.

Els clips més vistos a la carta són:

"No estaba muerto", amb 125.000 reproduccions
"Bertín Osborne entrevista Aznar a ‘Polònia'", amb 124.000 reproduccions.

A les xarxes socials a 07/05/2021,  el programa té 308.600 seguidors a Facebook, 193.900 a Twitter i 51.000 a Instagram.

Els presidents del "Polònia" pugen "Al cotxe!" amb Eloi Vila

A les 23.20, Queco Novell, Sergi Mas, Ivan Labanda i David Marcé pujaran "Al cotxe!" per compartir una conversa en profunditat amb Eloi Vila. Aquesta setmana, els convidats són els intèrprets que s'han posat a la pell dels cinc últims presidents de la Generalitat.

En una nit especial per celebrar els 15 anys del programa "Polònia", TV3 emetrà el capítol 115 d'"Al cotxe!", amb Eloi Vila com a conductor de viatges i converses amb l'objectiu de sempre: que pugi al cotxe un personatge i en surti una persona.

En aquest capítol especial, pujaran "Al cotxe!" els actors Queco Novell, Sergi Mas, Ivan Labanda i David Marcé, que explicaran com han viscut ser l'alter ego dels cinc últims presidents de la Generalitat: Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra.

Durant el trajecte amb Eloi Vila, explicaran el procés de creació de cada personatge, la seva relació amb els presidents que imitaven i els moments més divertits i intensos que han viscut en aquests 15 anys. També recordaran alguns dels millors gags, com el viralitzat Mas Style, i els musicals que més els van agradar.

tv3.cat/polonia
facebook.com/polonia
twitter.com/poloniatv3
youtube.com/polonia

Anar al contingut