La mezzosoprano Sarah Connolly, a "Diumenge, concert".
La mezzosoprano Sarah Connolly, a "Diumenge, concert".
Diumenge, a les 11.10

La mezzosoprano Sarah Connolly, a "Diumenge, concert", dins del cicle "LIFE Victoria"

Diumenge, 25 de setembre, a les 11.10, "Diumenge, concert" oferirà el tercer dels concerts seleccionats dins del cicle "LIFE Victoria", amb la mezzosoprano Sarah Connolly, acompanyada del pianista Julius Drake. Un recital enregistrat el 14 de novembre del 2021 al Recinte Modernista de Sant Pau.

Al final de la temporada passada l'espectador ja va poder veure el primer concert seleccionat dins del cicle "LIFE Victoria", amb la soprano Fatma Said, acompanyada pel pianista Kunal Lahiry. I el diumenge 18 de setembre el programa va encetar la nova temporada amb el segon concert, amb el tenor Ilker Arcayürek, acompanyat del pianista James Baillieu.

El programa, al voltant d'Alma Mahler i dels compositors contemporanis de la Viena del moment, posa en context les composicions d'aquesta artista, que sovint ha quedat amagada sota l'ombra allargada del seu primer marit.

La relació conjugal entre Gustav i Alma va ser bastant tortuosa: jutjada com a femme fatale per la seva infidelitat amb Walter Gropius --fundador de la Bauhaus i amb qui després es casaria--, estudis recents han demostrat que la seva història amb Mahler estava plena de grisos.

"Diumenge, concert" ofereix la segona part d'un recital en què la mezzosoprano Sarah Connolly enfronta les composicions del matrimoni Mahler. El recorregut comença amb el postromanticisme vienès d'Alexander von Zemlinsky i els sis lieder basats en els textos simbolistes de Maurice Maeterlinck.

Nascuda a Durham (Regne Unit), Sarah Connolly va estudiar cant i piano al Royal College of Music. Amb aquest concert la mezzosoprano debuta al LIFE Victoria.

Julius Drake viu a Londres i se'l considera un dels millors pianistes acompanyants del moment. Col·labora amb nombrosos artistes de primer nivell tant en recital com en disc i apareix regularment als principals centres musicals del món.

Va debutar al LIFE Victoria en la inauguració de l'edició del 2019, juntament amb el baix baríton Martin Hässler i hi va retornar per oferir "La voix humaine" amb Mercedes Gancedo.

El programa

"Diumenge, concert" és la proposta musical dirigida per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball de músics i artistes. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.

Anar al contingut