Una imatge del documental "De quan anàvem a peu"
Una imatge del documental "De quan anàvem a peu"
Dijous, a les 22.25

La memòria dels avis d'Argençola, al documental "De quan anàvem a peu", al 33

Aquest dijous, 5 de juliol, a les 22.25, el 33 recupera "De quan anàvem a peu", un recorregut entre la memòria i el futur del terme d'Argençola, a la comarca de l'Anoia.

Els espectadors del documental es converteixen en testimonis de les vivències de diverses persones que viuen o han viscut a Argençola, un municipi de l'Anoia que compta amb vuit nuclis de població i poc més de 200 habitants. El fil de la narració se segueix a través d'entrevistes dutes a terme per tres joves del municipi que s'interessen per la memòria dels avis de la població.

Aquest treball, que forma part del Projecte Argençola Memòria, és una crònica emotiva i propera sobre la duresa de la vida al camp que expliquen els seus protagonistes, homes i dones que han dedicat la vida a la terra. A partir de les converses enregistrades, es descobreix una història de la vida a pagès a partir de l'evocació del pas per l'escola, dels jocs al carrer, de la vida familiar, de les feines de cada dia i de les festes, entre d'altres. I també fa una reflexió sobre la despoblació, l'aïllament i la progressiva pèrdua dels vincles tradicionals.

El Projecte Argençola Memòria va ser posat en marxa fa uns anys per l'Ajuntament d'Argençola i El Trill, associació cultural del terme. Entre altres iniciatives, ha tirat endavant un audiovisual, una exposició de fotografies cedides pels veïns i la recollida, selecció i catalogació de tot aquest material.

El documental "De quan anàvem a peu" té guió i direcció de Ton Lleonart i Clara Vila, realització de Bernat Enrich i Dan Ortínez, producció de Mariona Miquel i grafisme de Bernat Enrich.

 

tv3.cat/33

 

Sant Joan Despí, 4 de juliol del 2018

 

Anar al contingut