Divendres, a les 22.05

"La Marató puja 'Al cotxe'. La xifra final", un viatge emocional per La Marató 2020, dedicada a la Covid-19

Demà divendres, a les 22.05, TV3 emetrà l'especial "La Marató puja 'Al cotxe'. La xifra final", amb "Al cotxe" i Eloi Vila com a fil conductor d'un viatge emocional per La Marató del 2020, dedicada a la Covid-19.

Serà un recorregut a la recerca de les mans que ajudaran novament a accionar el polsador per descobrir la xifra final de donacions. El programa també mostrarà, amb l'ajuda de diversos investigadors, a què es dedicaran els diners recaptats gràcies a la participació i la mobilització de milers i milers de persones que van mostrar la seva confiança en La Marató un any més.

Descobrint la xifra final 

El 20 de desembre del 2020, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es va tancar passades les dues de la matinada amb la xifra de 10.305.819 euros recaptats. Les donacions, però, no van parar, i ara és el moment de revelar amb quants diners s'ha incrementat aquest marcador, uns diners que gràcies a la ràpida gestió de la Fundació La Marató de TV3 es dedicaran des d'ara mateix a la investigació de la pandèmia.

Amb la participació dels presentadors de la Marató 2020 

Raquel Sans, Mònica Terribas, Laura Rosel, Jordi Basté i Roger Escapa participen també en aquest especial. A més de ser les mans que accionaran per última vegada el polsador, es retrobaran amb testimonis que van conèixer ara fa sis mesos durant el programa. També acostaran l'espectador fins a nous testimonis, cares famoses que han passat la Covid, com el periodista Carles Francino i l'actor Jordi Sánchez.

El camí de la recerca 

A què es dedicaran els diners recaptats per La Marató? Cap on va la recerca de la Covid-19? Diferents especialistes que van participar en la passada edició de La Marató en donaran pistes.

El doctor Antoni Trilla, epidemiòleg, reconeix: "Pels investigadors, La Marató és un gran estímul com a país".

El doctor Robert Güerri, infectòleg, diu que la investigació serà clau: "En la Covid hi ha un component genètic que encara no coneixem".

Per la doctora Montserrat Bernabeu, metgessa rehabilitadora: "La recerca ens ha d'ajudar a entendre la Covid persistent, què passa, per què i com ho tractem". 

Al llarg del recorregut que farà l'Eloi Vila durant el programa, hi haurà un moment especial on hi apareixeran els investigadors que treballaran sobre la Covid-19, gràcies als donatius recollits en aquesta edició. 

I amb molt d'entreteniment  

"Cada dia que passa és una alegria" diu Santi Balmes, de Love of Lesbian.

Com és habitual amb La Marató, l'entreteniment serà present des del primer minut. Així, el programa compta amb la participació de destacats grups de música que actuen en localitzacions emblemàtiques, com Love of Lesbian a la plaça de la Natura del Parc Güell de Barcelona, Mishima al terrat viu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i Buhos al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). 

El toc d'humor el posen Elisenda Pineda, Charlie Pee i Elisenda Carod, realitzadores del programa "L'apocalipsi", de Catalunya Ràdio i "El búnquer" d'en Peyu, Jair Domínguez i la Neussi. La ballarina Esther Luengo signa la coreografia que interpreten els alumnes de l'escola Som-hi dansa, rodada al recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau, que obrirà el programa.

Arnau Tordera, Antonio Orozco, Gemma Humet i Nil Moliner ajudaran a recordar les actuacions que van fer el desembre passat, durant l'última edició de La Marató de TV3.

tv3.cat/marato

twitter.com/alcotxetv3 

spotify.com/alcotxetv3 

Anar al contingut