Premis RAC
Premis RAC
Premis

La Marató, Núria Revetlle, "Adolescents" i "Dies de ràdio", recullen els Premis Ràdio Associació

La gala de lliurament dels Premis Ràdio Associació 2020, que ha tingut lloc finalment aquest dijous, ha guardonat La Marató amb el Premi Audiovisual 1924; Maria Núria Revetlle, com a Millor Professional de la Ràdio; "Adolescents iCat", amb una Menció de Qualitat dins la categoria d'Innovació, i "Dies de ràdio", amb una Menció d'Honor. L'acte al Foyer del Liceu es va haver de suspendre el 25 de març per la situació de pandèmia

La gala de lliurament, a càrrec d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau, "Els Òscars", s'ha celebrat amb públic restringit, d'acord amb la situació sanitària del moment. En representació de l'equip de La Marató han recollit el guardó, el director de La Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé i els directors del programa La Marató 2019, Paulí Subirà i Ximo Blasco.

La periodista distingida com a millor professional de Ràdio, Maria Núria Revetlle, ha recollit el guardó i ha dirigit unes paraules d'agraïment. El programa "Adolescents" es troba confinat preventivament i ha presentat un vídeo per agrair la distinció. En el seu nom, ha recollit el premi el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. Per part de "Dies de ràdio", han estat Santi Carreras, Judith Sala i Miquel Jario. Han assistit a l'acte, el president del Parlament, Roger Torrent, i el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès.

En l'àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el guardó 1924 a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, per diversos èxits coincidents, a més a més del de la recaptació de fons, com és el disc de la Marató i la col·laboració amb les televisions locals, via Xarxa Audiovisual Local, que van contribuir a la descentralització del projecte, amb escenaris a Barcelona, Tàrrega, Reus i Olot.

El jurat també va atorgar, "ex aequo", el Premi al Millor Professional de Ràdio a Maria Núria Revetlle Pipió, de Catalunya Ràdio; Anna Punsí Lladó, de SER-Catalunya, i Benet Iñigo Martí, de RAC1, per haver fet un sobreesforç de síntesi i de comprensió cap als oients en l'àmbit de la informació judicial, especialment en un any, el 2019, en què la sentència del procés havia marcat una bona part de l'actualitat durant molts mesos. Ells tres representen els informadors de tribunals que han hagut de formar-se, consultar, contrastar i explicar temàtiques complicades per a una gran part dels oients.

En la categoria d'Innovació, "Adolescents iCat", de Catalunya Ràdio, va rebre una Menció de Qualitat, per la seva aposta d'adreçar-se a un públic molt jove amb noves fórmules i llenguatges multimèdia, a més de potenciar la presència de la llengua catalana en els nous canals de comunicació que utilitzen els adolescents.

El jurat, a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, va acordar entregar una Menció d'Honor al programa "Dies de ràdio", dirigit i presentat pel periodista Santi Carreras, que va començar com una proposta d'estiu i ara, a través del web de Catalunya Ràdio, recupera els millors moments de la història de la ràdio nacional de Catalunya.

catradio.cat

tv3.cat

Anar al contingut