20a edició dels Premis Ràdio Associació 2020

La Marató, la periodista Maria Núria Revetlle, "Adolescents iCat" i "Dies de ràdio", guardonats en els Premis Ràdio Associació

La 20a edició dels Premis Ràdio Associació 2020 va guardonar La Marató amb el Premi Audiovisual 1924; Maria Núria Revetlle, com a millor Professional de la Ràdio; "Adolescents iCat", amb una Menció de Qualitat dins de la categoria d'Innovació, i "Dies de Ràdio", amb una Menció d'Honor.

La gala de lliurament dels Premis Ràdio Associació se celebrarà, finalment, el 8 d'octubre, a partir de les 19.30, al Foyer del Liceu. La trobada es va haver de suspendre el 25 de març per la situació de pandèmia.

El mes de març es van donar a conèixer els guanyadors dels 20 Premis Ràdio Associació 2020. La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, la periodista Maria Núria Revetlle, el programa "Adolescents iCat" i "Dies de ràdio" estaven entre els guardonats, en una edició en què s'havien presentat 102 candidatures.

La gala de lliurament s'havia de celebrar el 25 de març però, davant de la situació de pandèmia, es va suspendre. El 8 d'octubre és la nova data triada per l'entrega dels guardons. Serà en el Foyer del Liceu, a càrrec d'Òscar Andreu i Òscar Dalmau, "Els Òscars". L'acte es farà amb públic restringit, i d'acord a la situació sanitària del moment. Si finalment la situació de la pandèmia obligués a anul·lar també la presència física dels premiats, la gala se celebrarà igualment per internet. Sigui com sigui, s'emetrà per streaming a través de la web radioassociacio.cat.

En l'àmbit audiovisual, el jurat va decidir atorgar el guardó 1924 a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, per fer coincidir diversos èxits a més del de la recaptació de fons, com és el disc de la Marató i la col·laboració amb les televisions locals (Xarxa Audiovisual Local) que van contribuir a la descentralització del projecte amb escenaris a Barcelona, Tàrrega, Reus i Olot.

El jurat també va atorgar, "ex aequo", el premi al millor professional de ràdio a Maria Núria Revetlle Pipió, de Catalunya Ràdio; Anna Punsí Lladó, de SER-Catalunya, i Benet Iñigo Martí, de RAC1, per haver fet un sobreesforç de síntesi i de comprensió cap als oients en l'àmbit de la informació de tribunals, especialment en un any, el 2019, en què la sentència del procés havia marcat bona part de l'actualitat durant molts mesos. Ells tres representen els informadors de tribunals que han hagut de formar-se, consultar, contrastar i explicar temàtiques complicades per a gran part dels oients.

En la categoria d'Innovació, "Adolescents iCat", de Catalunya Ràdio, va rebre una Menció de Qualitat per apostar decididament per d'adreçar-se a un públic molt jove amb noves fórmules i llenguatges multimèdia tot potenciant la presència de la llengua catalana en els nous canals de comunicació que utilitzen els adolescents.

El jurat, a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya, va acordar entregar una Menció d'Honor al programa "Dies de ràdio", dirigit i presentat pel periodista Santi Carreras, que va començar com una proposta d'estiu i ara, a través del web de Catalunya Ràdio, recupera els millor moments de la història de la ràdio nacional de Catalunya.

catradio.cat

tv3.cat

 

Anar al contingut