"La Locomotora Negra: l'última estació", el comiat de la mítica big band catalana, a "Diumenge, concert"
"La Locomotora Negra: l'última estació", el comiat de la mítica big band catalana, a "Diumenge, concert"
Diumenge, a les 11.00

"La Locomotora Negra: l'última estació", el comiat de la mítica big band catalana, a "Diumenge, concert"

Diumenge, 27 de novembre, a les 11.00, "Diumenge, concert" oferirà el concert de comiat de la Locomotora Negra, després de 50 anys de circular a tot tren per les vies del jazz i del swing.

El Palau de la Música Catalana va ser l'escenari d'aquesta última estació on la mítica big band del nostre país va posar el punt final al seu trajecte musical.

El concert, celebrat el 27 de novembre del 2021 en el marc del Festival de Jazz de Barcelona, com no podia ser d'una altra manera, va omplir a vessar el Palau de la Música, que ha estat aquests 50 anys una de les estacions més habituals de la Locomotora Negra.

La Locomotora es va posar en marxa el 31 de gener del 1971 i el 1974 ja s'estrenava al Festival de Jazz de Barcelona. Des d'aleshores ha estat la formació que més cops hi ha actuat. Hi ha estat present les últimes 21 edicions, de manera ininterrompuda.

En aquesta última estació, la formació dirigida per Ricard Gili es mostra al complet, amb els divuit músics, quatre dels quals hi són des del primer dia: el mateix Ricard Gili a la direcció i trompeta, el pianista Tòfol Trepat, el saxo tenor Tomàs González i el bateria Carles Gili.

El concert està esquitxat amb breus intervencions de dos dels membres històrics de la Locomotora Negra, Ricard Gili i Tòfol Trepat, i també de l'última incorporació i única dona de la formació, Eva Garín.

El programa 

"Diumenge, concert" és la proposta musical dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball dels músics. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta

Anar al contingut