Un moment de la pel·lícula "La llum d'Elna"
Un moment de la pel·lícula "La llum d'Elna"

"La llum d'Elna", seleccionada al Miami Jewish Film Festival

La coproducció de TV3 dirigida per Sílvia Quer hi competirà dins de la secció d'estrenes a Nord-amèrica. La 21a edició del Miami Jewish Film Festival se celebrarà de l'11 al 25 de gener.

"La llum d'Elna" ha estat seleccionada per competir al Miami Jewish Film Festival, un esdeveniment que reunirà a la ciutat nord-americana més de 50 directors de 20 països diferents. La pel·lícula es projectarà dins de la secció d'estrenes a Nord-amèrica i és un dels dotze treballs dirigits per dones que s'estrenen en aquesta edició del festival.

"La llum d'Elna", basada en fets reals, narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar 597 nadons d'una mort segura. El film és un homenatge a l'Elisabeth, una heroïna pacifista que en temps històrics convulsos aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. El film convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecten l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

La pel·lícula és una producció per a televisió dirigida per Sílvia Quer amb guió de Margarita Melgar. El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt, acompanyada de Nausicaa Bonnín, Natalia de Molina, Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una coproducció de TV3, Distinto Films, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut