La justícia condemna "El País" a publicar la rectificació que li exigeix TV3 per l'article "Una semana en la burbuja de TV3"

TV3 guanya la demanda contra el diari "El País" en relació amb l'article "Una semana en la burbuja de TV3". El jutjat de primera instància 20 de Barcelona ha estimat la demanda de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals contra "El País" i condemna el diari a publicar la rectificació que li demana TV3, tant en la versió en paper com en la digital, amb el mateix tractament de tipografia, mida de lletra i paginació que l'article denunciat.

TV3 va presentar una demanda contra el diari "El País" per l'article "Una semana en la burbuja de TV3", que va ser publicat a doble pàgina i destacat a portada a l'edició del diumenge 12 de novembre, així com a la seva pàgina web.

L'article contenia com a fets afirmacions que no s'ajustaven a la realitat sobre les notícies que la televisió pública va fer de la vaga general, les empreses que han canviat la seu social fora de Catalunya, les notícies d'Espanya, l'"Info K", o el cas dels professors de la Seu Urgell denunciats per incitar a l'odi, entre d'altres.

La direcció de TV3 va demanar formalment a "El País" que rectifiqués aquestes i altres afirmacions de l'article, que era presentat com una "anàlisi" a fons de la programació de TV3 i especialment dels seus informatius, sense obtenir cap resposta per part del diari.

La sentència del Jutjat de Primera Instància 20 de Barcelona, que també imposa les costes del procediment a "El País", diu:

ESTIMO SUSTANCIALMENTE la demanda (...) y condeno a "EDICIONES EL PAÍS, SOCIEDAD LIMITADA así como al director de dicho medio de comunicación, Sr. Antonio Caño Barranco, a publicar en el interior del referido diario tanto en su versión digital como en papel, en la sección "España" y con la relevancia semejante exigida por ley, el texto rectificatorio que fue solicitado por la actora que se ha acompañada como documento número 4 (versión en papel) y 5 (versión digital) con el mismo tipo y medida de letra y paginación al empleado en la información que motiva esta demanda."

 

ccma.cat