La inspiració, a "This is art"

Demà, a les 23.05, arriba el tercer capítol de "This is art", la producció de Brutal Media en coproducció amb TV3 que s'acosta a l'art a través de les emocions i proposa un viatge a l'interior de cadascú de nosaltres, dels sentiments i de les inquietuds. Aquesta setmana el programa dirigit i presentat per Ramon Gener viatja des d'Atenes fins a París a la recerca del secret de la inspiració, la base de tota creació artística.

Hi ha qui s'inspira mirant a través d'una finestra, hi ha qui s'inspira en un paisatge o en un color; d'altres en la llum, com els impressionistes. N'hi ha, però, que s'inspiren en el rostre de la persona estimada.

La inspiració sempre et pot arribar en el moment més inesperat i de la manera més insospitada. Sempre ha estat una font de problemes per als artistes, però també la més gran de les satisfaccions. I, per descomptat, la base de tota creació artística.

Per parlar de tot això, "This is art" viatjarà des d'Atenes fins a París. Gener pujarà al mont Parnàs, la pàtria simbòlica dels artistes, on rebrà la visita de les nou muses de la inspiració i on, a més, xerrarà amb Teodorus Terzopoulus, prestigiós director teatral, sobre l'essència del teatre com a mirall de la condició humana.

A París, visitarà un estudi d'artistes, recorrerà els seus carrers practicant l'"art-crossing" i aconseguirà emocionar amb els infortunats amors de Modigliani i la seva musa, Jeanne Hebutterne.

Per acabar, l'Orquestra Simfònica del Vallès delectarà l'espectador amb una peça magistral d'Héctor Berlioz, inspirada en la dona que més va estimar, Harriet Smithson. Es tracta de "La simfonia fantàstica", una de les obres musicals més brillants mai compostes.

tv3.cat/thisisart