"La innocència" i "La hija de un ladrón", amb participació de TV3, al Festival de Cinema de Sant Sebastià

"La innocència" i "La hija de un ladrón", totes dues amb participació de TV3, seran presents en la 67 edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà del 20 al 28 de setembre. "La hija de un ladrón", el primer llargmetratge dirigit per Belén Funes, amb guió de Belén Funes i Marçal Cebrian i protagonitzat per Greta Fernández i Eduard Fernández, participarà en la secció oficial del certamen donostiarra. "La innocència", primera pel·lícula de Lucía Alemany, amb guió de Laia Soler, i amb Laia Marull, Sergi López i Carmen Arrufat en el repartiment, es podrà veure en la secció "Nuevos realizadores".

"La innocència", primer film de Lucía Alemany, amb guió de Laia Soler i la mateixa directora i amb participació de TV3, està protagonitzat per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued.

La pel·lícula, que es podrà veure a la secció "Nuevos realitzadores", parteix de l'experiència personal de la directora, que torna a la petita localitat de Traiguera (Baix Maestrat) per explicar els seus anys d'adolescent. Escenaris reals, improvisació com a clau de la interpretació i persones reals i professionals que es mouen amb desimboltura entre revetlles, processons i "encierros", formen part de l'ambiciosa proposta de la realitzadora. El resultat és potent i captivador, i contagia l'amor de Lucía Alemany pel seu poble i els seus personatges.

El repartiment de "La innocència" combina joves adolescents com Carmen Arrufat –en el paper de Lis, que, amb 15 anys, debuta com a artista i fa de protagonista– amb professionals de trajectòria de primer nivell com Laia Marull, Sergi López i Joel Bosqued. El guió és de Laia Soler i la mateixa directora, i l'equip tècnic està format, en gran part, per joves formats a l'ESCAC/ECAM.

"La innocència", rodada en diverses localitats de València i Catalunya, és una producció de Turanga Films, Un Capricho de Producciones i Lagarto Films, amb el suport de TV3, À Punt, Movistar+, l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Institut Català de les Empreses culturals (ICEC) i de la incubadora The Screen/ECAM.

Lucía Alemany ha dirigit i produït el curtmetratge "14 anys i un dia" (2015) i ha participat en la producció de diversos films com "El olivo", d'Icíar Bollaín, i "En tu cabeza", de Daniel Sánchez Arévalo i Borja Cobeaga, entre d'altres.

Sinopsi

La Lis és una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, encara que sap que per aconseguir-ho s'haurà d'enfrontar amb els pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu nòvio, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i la xafarderia constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'assabentin. Una relació que canviarà la seva vida per sempre.

"La hija de un ladrón", de Belén Funes, reuneix per primera vegada en una pel·lícula Greta Fernández i Eduard Fernández, interpretant els rols de la filla i el pare.

Belén Funes dirigeix el seu primer llargmetratge, que es podrà veure en la secció oficial del festival donostiarra, després de dos curtmetratges. El primer, "Sara a la fuga", coescrit amb el guionista Marçal Cebrian i produït per Isabel Coixet, va aconseguir dues Bisnagues en el 18è Festival de Cinema de Màlaga: millor director i millor curtmetratge. A més, va participar en prestigiosos certàmens nacionals i internacionals com Cinemed (Festival de Cinema Mediterrani de Montpeller, França), Zagreb Film Festival (Croàcia), Sao Paulo Film Festival (Brasil) o el Festival Internacional de Cinema de Gijón (Espanya). "Sara a la fuga", a més, va ser un dels curts candidats als Premis Goya en la trentena edició. El segon, titulat "La inútil" va tenir la "première" mundial a la Seminci, la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

Greta Fernández va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció". Després va interpretar la Bet en la multipremiada òpera prima de Mar Coll, "Tres dies amb la família". "Amar", "No sé decir adiós", "La propera pell", "La enfermedad del domingo" i "Elisa y Marcela" són els títols més recents de la seva filmografia.

"Todos lo saben", d'Asghar Farhadi; "Perfectos desconocidos", d'Álex de la Iglesia, o "El hombre de las mil caras", per la qual va aconseguir la Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià, així com la nominació al Goya, constitueixen els títols més recents de la filmografia d'Eduard Fernández. Guanyador de dos premis Goya, per "A la ciutat" i "Faust 5.0", "La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula que coprotagonitza amb la seva filla fent, precisament, de pare i filla.

Sinopsi

La Sara ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família amb el seu germà petit i el pare del seu fill, en Dani. El seu pare, en Manuel, després d'anys d'absència i acabat de sortir de la presó, decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle en els seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

Una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb Bteam Pictures, amb la participació de RTVE, TVC i Movistar+, la col·laboració d'ICAA, ICEC, i el suport d'ARRI ISP. Distribució nacional, Bteam Pictures.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut