Dijous, a les 23.40

La informació, el pare i "els Òscars", a "Quan arribin els marcians"

Demà, a les 23.40, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. El risc d'informar, la figura del pare, la videodansa i Òscar Dalmau i Òscar Andreu, "els Òscars", protagonistes d'un nou capítol marcià

L'esgarrifós assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi, a més de plantejar seriosos conflictes d'interessos internacionals, ha posat de relleu fins a quin punt la de periodista és una professió de risc. Reporters Sense Fronteres ha xifrat en 68 els assassinats de periodistes a tot el món des de principis d'any. Sobre els perills d'informar, en parlen en aquest reportatge el fotògraf Emilio Morenatti, que va ser ferit a l'Afganistan i que participa en l'exposició "Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos" que es pot veure aquests dies al Palau Robert. També Neus Tomàs, subdirectora del diari digital eldiario.es, i Mayte Carrasco, periodista i vocal de Reporters Sense Fronteres.

Hi ha qui hi té una relació ben pròxima, hi ha qui l'hi té ben llunyana. Hi ha qui no l'hi té. Hi ha qui hi ha trobat el far, el mapa per no perdre's, i hi ha qui ha necessitat girar-li l'esquena per trobar el seu camí. És el pare. Com es pot explicar la influència que la seva figura pot tenir en una vida? En parlen en aquest reportatge el dramaturg uruguaià Sergio Blanco, que ha presentat al TNC tres obres: "Tebas Land", "Kassandra" i "Cartografía de una desaparición". I també el cineasta Jaime Rosales i els actors Àlex Brendemühl i Bárbara Lennie, director i protagonistes, respectivament, del film "Petra".

Com es poden relacionar la dansa, la imatge i la tecnologia? És una pregunta a la qual va buscar respostes al llarg de tota la seva carrera la realitzadora, videoartista, productora i comissària Núria Font. Desapareguda ara fa un any, el festival IDN Plus li retrà homenatge, així com l'Arts Santa Mònica, que li dedica una exposició. Parlen de la seva figura, el seu llegat i les possibilitats d'agermanar dansa i tecnologia Àngels Margarit, coreògrafa i directora del Mercat de les Flors, la comissària de l'exposició "Núria Font. Cosmogonia del moviment", Imma Prieto, i Susana Penedés, membre de la companyia Gilles Jobim.

Òscar Dalmau i Òscar Andreu estan a punt d'estrenar un nou programa a TV3: "La nit dels Òscars", i els marcians estan encuriosits per saber què és una parella artística. Per què aquest parell d'humoristes diuen que s'estimen, però que no dormen junts?

Per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana les propostes són: Festival Zoom TV a Igualada; l'Exposició "Guinovart íntim", a l'Espai Guinovart d'Agramunt; el Festival Django L'H, a l'Hospitalet de Llobregat i Residències musicals La Pedrera a Barcelona.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut