"La hija de un ladrón" i "Els dies que vindran", les més nominades als Premis Gaudí
Fotograma de la pel·lícula "La hija de un ladrón"

"La hija de un ladrón" i "La innocència", pel·lícules amb participació de TV3, nominades als Premis Goya

Aquest matí, l'Acadèmia del Cinema Espanyol ha fet públiques les candidatures nominades als Premis Goya 2020. Dues produccions que compten amb la participació de TV3, "La hija de un ladrón" i "La innocència", opten a diferents nominacions dels premis de màxima distinció del panorama cinematogràfic espanyol, que celebrarà la 34a edició el 25 de gener.

La cerimònia d'entrega dels Premis Goya 2020 es farà el 25 de gener i se celebrarà, per primer cop, al Palau d'Esports José María Martín Carpena, a Màlaga. Avui s'han sabut les produccions nominades als Goya, entre les quals destaquen dos films amb la participació de TV3.

"La hija de un ladrón" ha obtingut la nominació a la millor direcció novella, per a Belén Funes; i Greta Fernández, a la millor actriu protagonista. També "La innocència" aspira al Goya a millor actriu revelació, per a Carmen Arrufat, i a millor cançó original.

A més, cal destacar que l'actor Enric Auquer, l'Eloi a "Com si fos ahir", la sèrie de sobretaula de TV3 que cada dia lidera la seva franja d'audiència, ha aconseguit la nominació al Goya a millor actor revelació.

Nominacions als Goya 2020

"La hija de un ladrón"

D'altra banda, el primer llargmetratge de Belén Funes, "La hija de un ladrón", amb participació de TV3, que explica la història de la difícil relació de la Sara i el seu pare, que acaba de sortir de la presó, opta també a 2 nominacions: a la de millor direcció novella, per a Belén Funes, i a la millor actriu protagonista, per a Greta Fernández.

Sinopsi

"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

Direcció: Belén Funes
Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián
Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner i Frank Feys

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC.

"La innocència"

"La innocència", amb participació de TV3 i dirigida per Lucía Alemany, és candidata a 2 nominacions dels Goya: a la de millor actriu revelació, per a Carmen Arrufat, i a la de millor cançó original, per "Allí en la arena", de Toni M. Mir.

Protagonitzat per Laia Marull, Sergi López, Carmen Arrufat i Joel Bosqued, el film explica la història personal de la directora, Lucía Alemany, que torna al poble on va néixer per explicar les vivències d'adolescent. La pel·lícula, que s'ha pogut veure en nombrosos festivals, com el Festival  Internacional de Cinema de San Sebastià o el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, s'estrenarà als cinemes el 10 de gener. 

Sinopsi

"La innocència" se centra en la vida de la Lis, una adolescent que somia convertir-se en artista de circ i sortir del seu poble, tot i que sap que, per aconseguir-ho, haurà de lluitar durament amb els seus pares. És estiu i es passa el dia jugant al carrer amb les seves amigues i flirtejant amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. La falta d'intimitat i el xafardeig constant dels veïns obliguen la Lis a portar aquesta relació en secret perquè els seus pares no se n'adonin. Una relació que canviarà la seva vida per sempre. 

Directora: Lucía Alemany
Guió: Lucía Alemany i Laia Soler
Productora: Belén Sánchez
Productors executius: Belén Sánchez, Lina Badenes, Juan Gordon
Actors principals: Carmen Arrufat, Laia Marull, Sergi López, Joel Bosqued

"La innocència" està produïda per Turanga Films, Un Capricho de Producciones, Lagarto Films i À Punt Mèdia, i compta amb el suport de TV3, l'IVC, l'ICEC, TVE, Movistar+, À Punt i The Screen (la incubadora de l'ECAM).

tv3.cat/ficcioicinema
Anar al contingut