Mabel Millán
Mabel Millán

La guitarrista Mabel Millán rep el Premi Catalunya Música del cicle El Primer Palau

Amb el Premi Catalunya Música, la guitarrista cordovesa serà promocionada internacionalment a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió

El premi que Catalunya Música atorga dins el cicle El Primer Palau, enguany ha estat concedit a la guitarrista cordovesa Mabel Millán, de qui ha destacat la seva capacitat tècnica alhora d'afrontar un programa de màxima dificultat i la maduresa interpretativa que ha demostrat tenir atesa la seva joventut, només 21 anys. Aquesta és la quarta edició del Premi Catalunya Música, un guardó que va néixer amb l'objectiu d'afavorir la projecció internacional d'un dels participants al cicle i que consisteix en la promoció de la intèrpret a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Els guanyadors del Premi El Primer Palau 2015 i del premi de la crítica han estat el Trio Vasnier, format per Pedro López (flauta), Carmen Alcántara (arpa) i Samuel Espinosa (viola). Per la seva banda, el jurat també ha concedit dos accèssits, a la violoncel·lista francesa Marion Platero i a la violista vigatana Agnès Mauri Galik.

La cerimònia de lliurament de premis i diplomes tindrà lloc el dijous 19 de novembre a les 20.30, a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana i serà presentada pel periodista de Catalunya Música Albert Torrens.

Després del lliurament de premis, el Palau serà escenari del concert de clausura del cicle amb l'actuació de conjunt Aëris Trio, guanyadors del Premi El Primer Palau 2014 i Premi Catalunya Música 2014, que interpretaran el Divertiment per a conjunt de vent núm. 3, KV Anh. 229 de Wolfgang Amadeus Mozart; el "Rondell", per a oboè, clarinet i fagot del compositor coreà Isang Yun; i el Trio en do menor, Wq 161 de Carl Philip Emmanuel Bach.

Aquest concert serà transmès en directe per Catalunya Música amb els comentaris de Xavier Chavarria.

El Primer Palau, que enguany ha celebrat la seva vintena edició, s'ha confirmat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics, en aquell moment crucial entre la finalització dels estudis i el pas cap al món professional, poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert en un marc seriós i amb les màximes condicions de rigor i professionalitat.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut