"La Granja del Pas" rep el Premi Grand Prix al PriMed i el de millor documental al Cinehorizontes

El documental "La Granja del Pas", un treball de Sílvia Munt, produït per Intent Produccions en coproducció amb TV3, ha estat guardonat amb el premi Grand Prix de documental en la vintena edició del PriMed, el Premi Internacional del Documental i del Reportatge del Mediterrani, i amb el premi al millor documental al Festival Cinehorizontes, el Festival de Cinema Espanyol de Marsella.

La precarietat econòmica ens sacseja cada dia, però la fredor de les xifres no pot explicar, ni remotament, el patiment que estan suportant les persones que es troben en aquesta situació i, el que és més important encara, la transformació que en molts casos experimenten.

El documental "La Granja del Pas", dirigit per la directora i actriu Sílvia Munt, mostra una realitat d'on sorgeixen les preguntes més essencials, les profundes contradiccions d'una societat al límit de les seves forces, la necessitat de replantejar-se el futur i l'intens desig d'alliberar-se.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), associació i moviment ciutadà pel dret a l'habitatge digne sorgit el febrer del 2009, té a Sabadell el seu lloc de reunió en l'anomenada Granja del Pas, una antiga masia recuperada per a la ciutat. Des d'aleshores, s'hi han reunit setmanalment centenars de persones per trobar solucions als seus problemes.

"La Granja del Pas" és el fruit d'un any de convivència amb aquestes persones; una pel·lícula centrada en històries humanes. Sense veu en off, aquest és el relat emotiu i contundent d'una veritat que s'explica per si sola, de manera senzilla, honesta i directa. El dolorós camí, les experiències, les pors, però també l'alegria de tornar a creure en les pròpies forces dels autèntics rostres de la crisi.

El documental, que es va estrenar al programa "Sense ficció" el febrer d'aquest any i que va ser guanyador de la secció Tiempo de Historia a la Semici de Valladolid 2015, ha estat guardonat ara amb el Premi Grand Prix de documental en la vintena edició del PriMed, el Premi Internacional del Documental i del Reportatge del Mediterrani, i amb el premi al millor documental al Festival Cinehorizontes, el Festival de Cinema Espanyol de Marsella.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio