El Mag Edgard, al Festival Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang.
El Mag Edgard, al Festival Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang.
Divendres 23, a les 22.15, al 33

La Gala Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang, a TV3 i el 33

Demà, diada de Sant Jordi, a les 22.15, al 33 oferirà una nit de màgia amb l'emissió de la Gala Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang, del Festival de Màgia de Badalona, un dels certàmens de referència internacional més prestigiosos en el món de la màgia i l'il·lusionisme.

L'emissió de la 21a edició de la gala del Memorial Li-Chang, que es podrà tornar a veure a TV3 el dissabte 1 de maig a les 11.15, forma part de la programació de suport a la cultura de TV3 i Catalunya Ràdio, amb el lema #ImpulsemCultura.

El Teatre Zorrilla de Badalona va ser l'escenari que va acollir, el 27 de febrer passat, la Gala Internacional de Màgia XXI Memorial Li-Chang, que va reunir set magnífics mags de gran nivell, projecció i reconeixement mundial. Malgrat les dificultats a causa de la pandèmia, l'espectacle va comptar amb la participació dels millors mags i magues del moment en una gala dirigida, un any més, per Enric Magoo.

El presentador de la vetllada va ser Karim, un innovador mag i monologuista d'Astúries que no ha deixat de guanyar premis i que és un dels presentadors més sol·licitats als festivals de màgia de tot l'estat per la seva simpatia i capacitat de comunicar.

Durant la gala, es va poder veure la màgia teatral de Rubén Vilagrand, d'Úbeda, que és Premi Nacional de Màgia. Amb facilitat per entretenir el públic amb la seva enorme maleta plena de somnis i els seus grans dots interpretatius, es posa a la pell d'un personatge excèntric que compagina la màgia i el mim d'una manera molt especial.

Solange Kardinaly, una maga portuguesa especialista en canvis ràpids de vestuari, va presentar el seu xou, que ha viatjat arreu del planeta i ha guanyat moltíssims guardons. Representant de la tercera generació d'una família de mags, s'ha especialitzat en canvis ràpids de vestuari, una disciplina poc vista dins del món de la màgia.

També van participar en l'espectacle Marco Zoppi & Rolanda, una parella italiana que combina dues especialitats; Marco, com a il·lusionista, domina l'art de les bombolles màgiques, i Rolanda amb una llanterna màgica dibuixa i escriu en la foscor.

El mag canari Héctor Mancha, expert en manipulació, una de les especialitats més difícils de l'il·lusionisme, va oferir de manera magistral el número amb què va aconseguir el Gran Premi Mundial de Màgia FISM 2015.

I el català Mag Edgard, Primer Premi Nacional de Màgia amb Grans Il·lusions, va presentar un número de grans il·lusions, barrejant teatralitat amb sorprenents i innovadores il·lusions, que va provocar un gran impacte en el públic.

 

La gala del XX Memorial Li-Chang, al 33

El 30 d'abril, a les 22.15, la màgia tornarà a ser la protagonista de la nit del divendres al 33, amb l'emissió de la Gala Internacional de Màgia XX Memorial Li-Chang. La gala dels vint anys del Festival de Màgia de Badalona, celebrada al Teatre Zorrilla el 23 de febrer del 2020, va reunir mags de gran nivell d'arreu del món. Conduït per Jaime Figueroa, un mag madrileny innovador i pervers que demostra que la màgia també pot ser molt divertida, l'espectacle va mostrar el bo i millor de la màgia actual.

El públic va poder gaudir de l'evolució creativa i emocional de la maga peruana Gisell, premiada tant al Congrés Nacional de Màgia del Perú 2017 com a l'Uruguai, on va obtenir el guardó FLASOMA 2015 en l'especialitat de manipulació i màgia argumentada. I també de la proposta dels mags portuguesos Tá Na Manga, que van presentar un muntatge original i poètic, reconegut amb múltiples premis mundials com el Mandrake d'or o el FISM.

El mag italià Shezan va transportar els espectadors a un món fantàstic a la recerca d'un geni màgic amb les seves llànties. Des de l'Europa nòrdica, el mag finlandès Marko Karvo, guanyador del primer premi als Campionats del Món de Màgia FISM 2015, va oferir el millor espectacle de màgia amb lloros voladors que es pot veure avui dia. I el mag sevillà Héctor Ruiz va presentar un número de gran format que va fer en el programa "Penn and teller's fool us!" de la televisió de Las Vegas.

 

tv3.cat

tv3.cat/33

#ImpulsemCultura

Anar al contingut