La gala dels 93 premis Oscar, en directe, a Catalunya Ràdio i cinema d'Oscar, a TV3

La matinada de diumenge a dilluns 26 d'abril, a les 01.00 i fins a les 06.00, el programa "La finestra indiscreta" i els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio fan un programa especial per seguir la gala dels 93 premis Oscar que atorga l'Acadèmia del Cinema de Hollywood. La millor opció per seguir la cerimònia en directe.

TV3 i Catalunya Ràdio també mantindran informats als que no hagin volgut passar la nit desperts des dels espais com "Els matins" o "El matí de Catalunya Ràdio" i els diferents espais informatius.

Divendres, TV3 estrenarà dues pel·lícules premiades en els premis Oscar. "La gran pel·lícula" emetrà, a les 22.05, "Green Book", el film que va donar la sorpresa final de la nit en els Oscars del 2019, protagonitzat per Viggo Mortensen i Mahershala Ali. Després, a les 00.15, "Moonlight", millor pel·lícula de la 89 edició dels premis Oscar, l'any 2017.

Dimarts, a les 22.15, a l'espai del 33, "Curtcircuit 33", Lluís Salgado presentarà "White Eye", un dels cinc curtmetratges nominats als premis Oscar 2021. Si el curtmetratge guanyés, s'emetria el mateix dilluns.

 

Especial "Nit d'Oscars" a Catalunya Ràdio

Dues emissores, dos estudis de directe, dos equips d'especialistes, dues seus --Barcelona i Los Angeles-, dos Gorina pilotant, i un duet triomfador: programes i informatius de Catalunya Ràdio. Oscars, 2 - Pandèmia, 0 és la fórmula de Catalunya Ràdio per als premis d'aquest any.

Un programa de cinc hores dirigit per Alfons Gorina, amb la complicitat d'Àlex Gorina, Marc Garriga i Josep Maria Bunyol. Amb alguns dels tertulians habituals de "La finestra indiscreta", Fausto Fernández, Desi de Fez, Guillem F. Marí  i Alba Laguna, separats pel metre i mig obligat, però compartint la mateixa passió pel cinema. Des dels Estats Units, la corresponsal de Catalunya Ràdio, Geni Lozano. Des de Barcelona, els periodistes d'Informatius, amb totes les reaccions i els moments estel·lars de la nit.

El programa oferirà una primera hora de prèvia, en què es farà un repàs de candidatures i nominats per saber quines són les pel·lícules i els actors/actrius amb més possibilitats. Tampoc no hi faltaran ni el seguiment de la catifa vermella més atípica de la història, ni el bon humor durant la transmissió de la gala. 

"White Eye", el curtmetratge nominat als Oscars, a "Curtcircuit 33"

Dimarts, a les 22.15, a l'espai del 33, "Curtcircuit 33", Lluís Salgado presenta "White Eye", un dels cinc curtmetratges nominats als premis Oscar 2021. Aquest curtmetratge va guanyar la Venus a la millor pel·lícula i a la millor direcció́ de l'última edició́ de FILMETS Badalona Film Festival el 2020.

A "White Eye", un home troba la bicicleta que li havien robat i que ara pertany a un desconegut. Mentre intenta recuperar-la, haurà̀ de lluitar per continuar sent humà̀.

Cinema d'Oscar, a TV3

Divendres 23 d'abril, "La gran pel·lícula", a les 22.05, estrenarà "Green Book", el film que va donar la sorpresa final de la nit en els Oscars del 2019 en aconseguir el premi més important de la cerimònia, la de millor pel·lícula, imposant-se contra tot pronòstic a "Roma", d'Alfonso Cuarón, que prometia fer història en aquesta 91 edició. El film dirigit per Peter Farrelly va aconseguir tres estatuetes daurades de les cinc a què competia: pel·lícula, guió original i actor secundari (Mahershala Ali).

Després, a les 00.15, arriba "Moonlight", millor pel·lícula de la 89 edició dels premis Oscar, l'any 2017, acompanyada d'una de les anècdotes més surrealistes d'una edició d'aquests premis. I és que Faye Dunaway i Warren Beatty van anunciar: "I l'Oscar és per a "La land"!" fins que el productor de la cinta, Jordan Horowitz, va aturar la celebració per donar la notícia de la gala: "No, és per a "Moonlight"! I no és cap broma!".

GREEN BOOK (Green Book)

Direcció: Peter Farrelly
Guió: Brian Hayes Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga
Producció: Universal Pictures, Participant Media, DreamWorks SKG, Innisfree Pictures, Wessler Entertainment
Any: 2018
País: Estats Units
Durada: 124 minuts
Fotografia: Sean Porter
Música: Kris Bowers
Intèrprets: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Iqbal Theba, Linda Cardellini, Ricky Muse, David Kallaway, Montrel Miller, Harrison Stone, Mike Young, Jon Michael Davis, Don DiPetta, Mike Hatton, Dimiter D. Marinov

Tony Vallelonga, conegut amb el malnom de Tony Lip, és un rústec italoamericà del Bronx que treballa de goril·la al club Copacabana de Nova York, però que es veu obligat a buscar una feina temporal durant dos mesos quan el club tanca per reformes. És aleshores que li surt l'oportunitat de fer de xòfer i guardaespatlles per a Don Shirley, un virtuós pianista afroamericà que ha de fer una gira amb el seu trio que el portarà fins al sud profund dels Estats Units. Per fer la seva feina, Tony tindrà com a guia el "Llibre verd del conductor negre", una relació dels hotels i restaurants on accepten negres al sud dels Estats Units dels anys 60.

MOONLIGHT (Moonlight)

Direcció i guió: Barry Jenkins (Història: Tarell Alvin McCraney)
Producció: A24, Plan B Entertainment, PASTEL
Any: 2016
País: Estats Units
Durada: 106 minuts
Fotografia: James Laxton
Música: Nicholas Britell
Intèrprets: Trevante Rhodes, Naomie Harris, Mahershala Ali, Ashton Sanders, André Holland, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe, Jharrel Jerome, Shariff Earp, Duan Sanderson, Edson Jean

En Chiron és un jove afroamericà amb una vida difícil en una zona conflictiva de Miami. Els anys passen i es descobreix a si mateix mirant de sobreviure en diferents situacions. Durant tot aquest temps haurà de fer front a l'addicció a les drogues de la seva mare i al violent entorn de la seva escola i del seu barri.

#OscarsCatRàdio

#ImpulsemCultura

catradio.cat

catradio.cat/finestra

catradio.cat/impulsemcultura

twitter.com/FinestraCR

facebook.com/finestraindiscreta

tv3.cat/ficcioicinema

tv3.cat/impulsemcultura

Anar al contingut