Dimarts, a les 22.00

La gala "Catalunya aixeca el teló 2020", amb Sílvia Abril i el Mago Pop, a TV3

Demà, a les 22.00, TV3 emetrà la gala "Catalunya aixeca el teló 2020", un acte que tradicionalment obre la temporada teatral a tot el país. Aquesta edició, la dinovena, la presentaran Sílvia Abril i Antonio Díaz, "El Mago Pop", des del Teatre Victòria de Barcelona, i està marcada per la crisi de la Covid-19, que ha afectat de ple l'activitat teatral i les activitats culturals amb públic

Per això, el lema de la gala, "Omplim els teatres", vol reivindicar que la cultura és segura, amb la voluntat que el sector es retrobi amb els espectadors, mantenint totes les garanties sanitàries. Així, aquest any, l'acte és una mostra de resistència del sector teatral a caure en la por i a reivindicar davant de la societat, de les institucions i dels espectadors que cal continuar i fer teatre amb excel·lència, amb la màxima seguretat i amb l'esperança que ens en sortirem.

La gala, produïda per Adetca (entitat que agrupa les empreses de teatre de Catalunya), compta en aquesta edició amb la suma dels equips creatius d'El Terrat i d'El Mago Pop per oferir un acte molt amè, amb ironia, amb paròdies de programes molt populars de TV3, amb reivindicació, amb connexions pel territori i, naturalment, amb màgia.

Sílvia Abril i El Mago Pop condueixen una gala que s'adreça sobretot al públic i que posa en valor la qualitat i la varietat d'espectacles que els espera. No és una enumeració de produccions en cap moment. És una crida a estimar les arts escèniques. I és en aquest sentit que "Catalunya aixeca el teló" atorga aquest any quatre premis: al millor projecte artístic singular, a la millor trajectòria en el camp de les arts escèniques, a la millor sala de teatre i el premi honorífic Adetca.

És una gala que, sens dubte, mostra l'esperit que té el teatre per generar il·lusió fins i tot en els moments més difícils, per reivindicar-se i per fer una crida a anar al teatre amb tota seguretat.

tv3.cat

Anar al contingut